Hovudside

Soya Planting tips

by Walther

Soya Planting tips

Ifølge en 2009 bulletin utgitt av National Soybean Research Laboratory ved University of Illinois, er forbruket av soyabønner og soyaprodukter stadig på vei oppover, delvis på grunn av anerkjente helsefordeler. Den NSRL melder at studier viser at soya og soyaprotein har positive fordeler knyttet til å forebygge hjertesykdom, kreft, osteoporose og diabetes. Det er ingen overraskelse, da, at vitenskapen har vært fokusert på optimale teknikker for å plante soya.

Ved å plante


Å ha de beste sjansene for spiring og overlevelse, bør soya plantes om våren når jord temperaturer komme opp i 55 til 60 grader F. Når dette skjer varierer over hele landet, men generelt, er soya plantet mellom slutten av april og begynnelsen av mai. Ifølge Palle Pederson ved Institutt for agronomi ved Iowa State University, er tidlig planting ikke så risikabelt som tidligere antatt, med mindre det er en sjanse for at lufttemperaturen vil falle under 28 grader som ville drepe unge frøplanter.

Jord Preparaton


Som de fleste planter, soyabønner foretrekker rik, godt drenert jord som har blitt dyrket og beriket med organisk materiale. Legge til kompost, torv og biologisk nedbrytbart mulch - ikke flis - dette kan gi grunnforhold ideell for å plante soyabønner.

Test pH i jord ved hjelp av en kommersiell testing kit eller gjennom din lokale landbruks forlengelse tjeneste. Soyabønner som litt sur jord med en pH under 7. Følg instruksjonene på jord testing kit dersom pH i soya planting sengen er over det.

Frø senger bør holdes ugress-fri og jord bør holdes jevnt fuktig inntil plantene er godt etablert.

Planting dybde og avstand


Den ideelle dybden for å plante soyabønner er mellom 3/4 inches og 1/1/4 inches. Dette er lett å få til i en liten hage plantet for hånd, men vanskeligere for kommersielle plantasjeeiere som må bero på nøyaktigheten av planting maskiner.

Utstyr for å plante store frø er ikke alltid like presis som bønder ønsker. Beuerlein gir derfor en rekke forslag for å justere typisk planting utstyr for å maksimere utbyttet. Blant hans forslag er at bønder bruker lite frø fordi dette bedrer seg slik at nøyaktigheten av seeding hastighet og frø mellomrom.

Ideelt, soyabønner vokser best når radene er nært nok slik at kalesjen på blomstrende tider skyggelegger området mellom radene. Dette betyr avstands rader ca 10 inches hverandre. Frø bør være fordelt ca 5 inches hverandre innenfor radene.