Hovudside

Fryse Skade for en Mimosa treet

by Walther

Fryse Skade for en Mimosa treet

En mimosa tre er best kjent for sin unike rosa blomster, og er oftest brukt som en dekorativ treet. Det er populært på grunn av sin visuelle interesse og fordi det tiltrekker seg sommerfugler. Mimosatrær er meget inngripende i deler av USA med varme, tørre klima. Treet tolererer ikke frost godt, så man må ta forholdsregler for å unngå skader i deler av landet hvor frost og fryser oppstår.

Geografi


Mimosatrær er innfødt til Asia og Afrika, og foretrekker områder hvor klimaet er varmt og tørt. Mimosa ble brakt til USA på 18-tallet, og det trives best i US Department of Agriculture hardførhet soner seks til 10. Disse sonene dekker regioner over hele det sentrale USA til sørspissen, og kystnære områder unntatt nordøst. Noen plante en mimosa tre bør først vurdere klimaet og faren for frostskader.

Forebygging


Den beste måten å håndtere frost- og fryseskader på en mimosa treet, er å hindre at det skjer i første omgang. Ta hensyn til frost og fryse veiledninger, spesielt i tider av året da temperaturene kan falle raskt. Hvis en frost eller fryse er prognosen, er den enkleste forebyggende tiltak for å dekke mimosa treet, hvis mulig. Noen trær kan være for stor til å dekke, men mindre trær er mest utsatt, og kan dekkes lett med plastduker, tarps eller tepper.

Et annet alternativ er å bruke tradisjonelle gløde ferie blinke lys. Pakk lysene rundt treet og dets grener. Mens lysene er tent, avgir de nok varme til å holde en lett frost fra skade mimosa treet.

Skyggelegging mimosa treet fra morgensolen vil bidra til å unngå at brenningen av frostskader. Dugg i form av frost forårsaker skade ved å fordampe for fort, skade, eller "brenne" bladene og blomstrer når de blir truffet av morgensolen.

Typer av Skade


En lett fryse kan føre til mindre frostskader på det ytterste laget av blader og blomster. En hard fryse kan føre til skade på blader og blomster, men også til grenene. Hvis en mimosa har blitt overeksponert for frysetemperaturer, kan det ikke fortsette å vokse i det hele tatt. Du vil være i stand til å fortelle omfanget av skadene etter et par uker, og da vil du være i stand til å se hvilke deler av treet opplever ny vekst og som ikke er.

Løsninger


Hvis frost og fryse skadet bare noen blader på treet, bør du beskjære bladene bare etter trusselen om mer frost er over. Nylig beskjæres områder er spesielt utsatt for skader, og de som allerede er skadet blader kan gi midlertidig beskyttelse.

For mer omfattende skader, bør du vente to til tre uker etter frost, deretter observere treet for ny vekst. De deler av treet som ikke opplever ny vekst bør beskjæres slik at ny vekst kan trives.

Uopprettelig skade


Hvis en mimosa tre opplevelser minusgrader uten et tøvær periode for en uke eller mer, vil det kunne oppleves uopprettelig skade. Denne typen fryse skader treets vev og iskrystaller vokse innenfor plantecellene, sprekker dem og drepe treet. Denne typen skadet treet vil ikke oppleve ny vekst og bør fjernes helt.