Hovudside

Hvordan Stopp Kondens på Kanal i en kjeller

by Walther

Hvordan Stopp Kondens på Kanal i en kjeller

Kondens som dannes på utsiden av luftkondisjone kanaler er et vanlig problem i mange hjem. Fuktigheten utvikler seg i områder av hjemmet som vanligvis ikke avkjølt, men det har kanaler i dem, for eksempel loft og kjellere. Problemet er særlig utbredt i kjellere fordi de ofte har høyere luftfuktighet. Men ved å gjøre noen modifikasjoner kan du stoppe fuktighet samtidig opprettholde en kul hjemmemiljø.

Bruksanvisning


•  Løft opp temperaturen på termostaten ved 5 grader. Dette øker den utvendige temperatur i kanalene og dermed redusere utviklingen av fuktighet. Hvis du vil, kan du øke termostaten sakte en grad om gangen og stopper når fuktigheten forsvinner.

•  Kontroller eventuelle luftventiler i kjeller og sørge for at de er helt åpen. I tillegg etterlater noen dører til ovenpå åpne, hvis mulig og sikker, slik at kjelleren for å justere til den samme temperatur som resten av huset.

•  Installer isolerende duct vikle rundt alle metallkanaler for å hjelpe isolere dem fra kjelleren temperatur. Kanalen vikle har en folie ytre lag og et indre lag skumisolasjon. Bare pakk det rundt kanalen og fest med duct tape langs sømmene. Skjær av overflødig wrap med et verktøy kniv.

•  Plasser en avfukter i kjelleren og koble den til. Slå på maskinen og la den gå hele tiden til noe mer fuktighet oppdages på kanaler. Sjekk vanntanken inne luftavfukteren minst en gang per time, og tømme den når det trengs. Når kondensen forsvinner, kan du sette luftavfukteren å kjøre sjeldnere.

Tips og advarsler


  • Bruk hansker, vernebriller og støvmaske når du arbeider med støv wrap materiale.