Hovudside

Kan du sette Skinn Sneakers i tørketrommel?

by Walther

Kan du sette Skinn Sneakers i tørketrommel?

Du var nøye med å følge bruksanvisningen for din skinn joggesko, hånd-vask med mild såpe og bruke skinn conditioner med en fuktig klut. Men nå lurer du på hvordan du skal tørke skinn joggesko. Hvis du tar en snarvei og plassere dem i en tørketrommel, vil du få en ubehagelig overraskelse. Oppdag hvorfor plassere skinn joggesko i en tørketrommel er en dårlig idé, og lære hva du skal gjøre i stedet.

Kvaliteter


Ekte skinn er laget av dyrehud eller hud, dynket i en saltløsning for å bevare skinnet fra forverret, og deretter garvet. Skinnet blir så renset, sortert, split og garvet igjen. Kjemikalier involvert i garveprosessen smøre og skinn myke samtidig styrke den. Siden skinn kommer ikke bare fra dyr, men har gjennomgått en lang prosess for å tjene sin farge og form, det krever spesiell omsorg. I tillegg, er skinn følsom for ytre elementer og direkte varme fra en tørketrommel bevirker lær for å avstive eller skalle. Det er nesten umulig å reparere skadet skinn når det erfaringer flassing.

Vedlikehold


En trygg løsning er å bruke et håndkle for å suge opp overflødig fuktighet, og så bare la skinn joggesko tørke ved romtemperatur. Hold skoene unna overdrevent fuktige eller solbelyste områder når du tørker. Joggesko ta lengre tid å tørke hvis området er for fuktig, men for mye naturlig sollys endrer farge. Stappe skinn joggesko slik at de opprettholder sin form en gang helt tørt. Hele prosessen kan ta to til tre dager.

Omsorg


Trykk skinn joggesko med en mini-jern for å bidra til å gjenopprette sin form. Legg en brun papirpose over lær; det beskytter den fra varmen. Med den tørre jern på middels varme, bruker en presse-og-løft bevegelse for å bruke varme. Bevegelsen hjelper heller ikke å strekke skjule. Bruk denne metoden bare hvis størrelsen og formen på skinn joggesko tillate lett pressing.

Lagring


Hold skinn joggesko på forsiden av skapet, og ting dem med aviser for sikker oppbevaring. Dette forhindrer skinn fra å bli for stiv eller støping. Oppbevar aldri i plast eller noe materiale som ikke åpner for tilstrekkelig ventilasjon. Invester i en skinnpusseklut eller vannavstøtende for rutinemessig rengjøring.