Hovudside

Hvordan Grow en Mimosa treet i Massachusetts

by Walther

Hvordan Grow en Mimosa treet i Massachusetts

Den raskt voksende og hardfør mimosa treet (Albizia julibrissin) bærer lange seedpods, elegante fjærkledde sammensatte blader og rosa blomst klynger som ligner puff baller. Dette treet trives i en rekke steder, og er lite vedlikehold gang etablert. Gartnere i den østlige delen av Massachusetts - omtrent Worcester og alle tett øst - kan vokse mimosa tre i sine verft, siden de er i hardførhet soner 6 og 7. De i Berkshires og Pioneer-dalen kan ikke vokse mimosa treet, siden vintertemperaturene blir for lav.

Bruksanvisning


•  Velg et nettsted som lar mimosa treet nok plass til å vokse - når moden, trærne nå 35 meter i høyde - og full sol eksponering. Disse trærne er ikke kresen på jord tekstur eller jord pH og kan ganske mye tolerere noe, som vist gjennom bred naturalisering i det sørlige USA.

•  Grav et hull for tre som er dobbelt så stor som den mimosa treets rot ball. Fjerne ugress og steiner fra planting området.

•  Trekk din mimosa tre fra beholderen og slappe av sirklene røtter, masserer roten ballen forsiktig mellom fingrene for å løsne den. Plasser treet i hullet slik at det sitter vertikalt rett og på samme dybde som den gjorde i sin container. Skyv jord inn i hullet, trykke den forsiktig rundt plantens røtter og bagasjerommet.

•  Vann mimosa treet til jorda blir mettet. Deretter vanne mimosa treet med en tomme av vann per uke, eller gi vann hvis du ser bladene visner. Hvis du får nok nedbør, hopp vanning den uken. Mimosatrær tåler omsorgssvikt og tørke, så hopper vanning generelt ikke vil skade treet.

•  Rake opp mimosa tre blomster når de faller, fordi de skaper et rot på plenen din.

•  Beskjær tilbake mimosatrær i senvinteren eller tidlig vår til å kontrollere sin størrelse. Klipp endene av lange greiner tilbake til et hovent vev node eller en sidegren. Beskjære av lemmer som vokser vertikalt opp eller vinkel ned.

Tips og advarsler


  • Mimosa frøplanter root lett og spre ganske raskt. Plukk ut frivillige frøplanter når du støter på dem, eller vil du ha en lund av mimosatrær utviklings i ditt hjem.