Hovudside

Hvordan Save My Bamboo Plant

by Walther

Hvordan Save My Bamboo Plant

Bambus i hjemmet sies å bringe lykke, en følelse av ro og balanse (feng shui) til et rom. En av de mer populære varianter som finnes i hjemmene er faktisk ikke bambus i det hele tatt. Kalt "heldig bambus," det ser veldig lik ekte bambus arter. Det finnes mer enn 1200 arter av bambus, som vanligvis vokser høyere enn heldig bambus. Enten du har sant eller heldig bambus, lære å feilsøke for å redde et skrantende plante.

Bruksanvisning


Lucky Bamboo


•  Flytt anlegget bort fra ekstremt solfylte vinduer og varme- eller kjøleuttak for å sikre at din heldig bambus anlegget er i en ideell voksende tilstand. Ikke utsett heldig bambus til ekstrem lys, kald eller tørrhet.

•  Gi heldig bambus akvariet plante mat hvis stilkene er svake, tynne eller blek. Legge til én til to dråper plante mat når du endre vann annenhver måned. Endre vann hver uke, enten du legger plante mat eller ikke. Ikke over vanne planten din. Hvis du vokser den heldige bambus hydroponically (uten jord), holde vasen eller potten litt over halvfull av vann.

•  Bytt fra vann fra springen til destillert eller filtrert vann hvis du oppdager bladene er å snu brun. Anlegget kan reagere på fluor i vann fra springen. Hvis du ikke har en mekanisme for å filtrere vann, hell vann fra springen i en beholder og la den sitte i 24 timer, slik at fluor sprer. Bladene kan også være å snu brun fordi anlegget ikke får nok fuktighet. Hell destillert vann i en sprayflaske og lett spray bladene på en daglig basis.

•  Slutte å gi anlegget mat til din heldig bambus anlegget, og endre vann, hvis bladene begynner å gulne. Anlegget kan ha vært over befruktet i butikken før du tok den med hjem. Hvis du ikke har vært å gi det plante mat, kan bladene være gulnet fordi anlegget mottar for mye lys. Flytte anlegget lenger bort fra vinduet eller lyskilde.

•  Trim stilkene hvis deres nederste delene er begynt å råtne eller bli brun. Bygge inn sunne stengel brikker i steiner og vann. Vær forsiktig med å legge for mye vann eller plante mat, da dette kan være grunnen til at de råtnet i første omgang.

Sann Bamboo


•  Transplant bambus anlegget til en større pott når sine røtter og jordstengler har vokst fra sin opprinnelige potten. I motsetning heldige bambus planter, er det lagt vekt på å bruke større potter snarere enn høyere seg, som sine røtter og jordstengler vokser raskt i en horisontal retning. Legg frisk jord til den nye potten og sørge for at det er minst en 2-tommers plass mellom røttene og veggene i beholderen.

•  Installer ekstra belysning kilder i vintermånedene hvis du har en tropisk bambus plante. Dette vil etterligne sitt naturlige miljø, som består av konsistente dagslys timer gjennom hele året. (Tropiske steder ikke har perioder med mindre dagslys.) Vann bambus plante mindre i vintermånedene hvis det er et temperert plante. Tempererte planter, i motsetning til tropiske seg, blir sovende i vintermånedene, og krever mindre vann. Pass deg så du ikke over vann anlegget i løpet av denne tiden; hvis du gjør det, kan planten dø.

•  Juster luftfuktighet og lysforhold som kreves. Forskning kravene dine spesifikke arter av bambus. For eksempel foretrekker Indocalamus tessellatus lite lys og lav luftfuktighet, mens Raddia brasiliensis foretrekker indirekte lys og høy fuktighet. For bambus planter som trenger høyere nivåer av fuktighet, satt opp en luftfukter eller tåke anlegget med en sprayflaske.