Hovudside

Hvordan Sett Clones i Soil Outdoors

by Walther

Hvordan Sett Clones i Soil Outdoors

"Clones" i hagebruk refererer til planter som har blitt spredd uten frø, eller aseksuelt, for å produsere nye planter som er identiske med morplanten. Mange planter er spesielt avlet for å utvikle størrelse, utseende eller smak, men risikere tap av gener ansvarlig for disse egenskapene om lov til å reprodusere seksuelt. Kloning beholder den opprinnelige egenskaper av anlegget. Vegetative borekaks, forankret i vann eller dyrkingsmedier, produsere kloner av det opprinnelige anlegget. Noen, slik som poteter, blir klonet ved å plante en seksjon av røttene for å produsere nye planter. Mange prydplanter som selges i barnehagen blir klonet.

Bruksanvisning


•  Velg et sted som matcher de lyse og jord kravene for din spesifikke anlegget. Mange foretrekker rik, godt drenert jord i et område som mottar seks til åtte timer med direkte sollys om dagen. Noen foretrekker skyggelagt eller delvis skyggelagt steder.

•  Ta med planter klonet innendørs utenfor til en skjermet beliggenhet for å herde før planting i jord utendørs. La dem utendørs for gradvis økende lengder av gangen, og starter med et par timer før de er ute i 24 timer og fullt overført til utendørsforhold.

•  Till jorden til en dybde på 8 til 10 inches. Fjerne steiner, røtter og annet rusk fra jorda. Spre en 2- til 4-tommers lag av godt råtnet gjødsel eller kompost over området. Arbeid organisk materiale til toppen 6 inches av jord. Legg gjødsel, etter anbefalt program sats for dine spesifikke planter.

•  Grav et hull to ganger størrelsen på roten ballen av anlegget. Plasser klonet planten ned i jorden til sin opprinnelige settedybde. Dekk til røttene med jord og fast jord rundt stammen av anlegget. Dette sikrer anlegget og fjerner luftlommer rundt røttene.

•  Vann grundig for å fukte jorda til rotnivå. Hold jorden fuktig inntil ny vekst vises, da det betyr at røttene har blitt etablert. Redusere vann til anbefalingene for type anlegg du er voksende. Vanligvis betyr dette vanning dypt gang i uken og at jorda tørke litt mellom vanning, men varierer i henhold til behovene til anlegget.

Tips og advarsler


  • Plant ømme ettårige og grønnsaker etter faren for frost er over i ditt område. Hardy stauder og busker kan plantes så snart jorda kan bearbeides i løpet av våren.
  • Hvis plante dine egne kloner som har blitt spredd gjennom borekaks, pot borekaks i individuelle potter så snart røtter er en tomme eller to lang. Holde plantene i potter for tre til fire uker før transplantere dem på utsiden.