Hovudside

Sopp på Mimosa Trees

by Walther

Mimosa er ikke bare navnet på en velsmakende champagne og appelsinjuice drikke, men også navnet på et tre som landscapers bruke for sin dekorative utseende i hager rundt om i landet. Soppinfeksjoner på en mimosa tre kan føre til både vaskulær og Fusarium wilt, og begge disse infeksjonene vil potensielt drepe treet.

Sopp


Wilt sykdommer mimosatrær er forårsaket av soppen Fusarium oxysporum forma specialis perniciosum. Soppen kommer inn i treet gjennom sår som for eksempel de fra beskjæring eller skade på stammen fra gressklippere eller annet lawncare utstyr. Soppen deretter spres gjennom vev i tre ansvarlige for å utføre vann og saft, som er som blodet av treet. Når sevjen og vann stopper strømmer, ikke treet ikke får nok fuktighet og næring for å overleve.

Symptomer


De tidligste symptomene på soppinfeksjon i Mimosas går stort sett ubemerket. Disse inkluderer brune striper i treverket rett under barken, men fordi du sjelden har grunn til å fjerne barken på treet, har du sannsynligvis ikke vil merke disse striper. Som soppen sprer seg, bladene vokser mindre enn vanlig, og ofte gul eller wilt så snart sommervarmen spark i. Senere i sesongen, forlater trærne slippe altfor tidlig for normal høst blad slipp.

Resultater


Fungal wilt infeksjon i mimosa nesten alltid resulterer i døden av treet. Som soppen utvikler seg, siver det bark sprekker, hvit væske fra sprekker og treet lukter råtten. Døden inntreffer så tidlig som en måned etter infeksjon; noen trær kan overleve inn i neste sesong, produsere forkrøplet og syke blader før han døde. Noen ganger røttene overleve og spire igjen, som noen ganger lykkes på spirende et nytt tre, men den nye veksten kan lide av samme sykdom og raskt dø.

Behandling


Det er ingen sikker kur for den dødelige sopp wilt. Overflatesoppmidler kan ikke komme til indre sykdom, og systemiske soppmidler fungerer ikke raskt nok til å redde treet. Jevnlig vanning og søknad med balansert eller lav nitrogengjødsel bidra til å øke treets motstand mot sopp, men dette ofte bare forlenger treets levetid for en liten stund. I stedet, fjerne infiserte mimosatrær før de sprer smitte til andre i nærheten. Noen sorter, blant annet Charlotte mimosa, Tyron mimosa og Union mimosa, har en naturlig motstand mot sopp.