Hovudside

Rose Forplanter

by Walther

Rose Forplanter

Roser vokse på busker som kan leve i flere tiår, så lenge de er gitt de riktige forhold, og opprettholdes riktig. Hvis du ønsker å forplante roser i landskapet, har du noen alternativer når det gjelder å starte plantene. Når du har en eller to etablerte rosebusker vokser på eiendommen din, kan du bruke disse plantene å etablere ytterligere rosebusker.

Avling Rose Seed


Som de fleste varianter av blomstrende busk, rosebusker kan formeres ved frø, selv om seeding viser seg ofte den vanskeligste metoden. Du kan kjøpe rose frø fra de fleste hjem og hage butikker, eller du kan få tak i frø fra en etablert rosebusk. For å få rose frø, ta noen av de oransje-røde baller, kjent som rose hofter, fra en rose plante i høst. Disse øves hofter inneholde frø, som du kan fjerne med en skarp kniv.

Planting Rose Seed


Når du høste frø fra øves rose hofter, må du lagre frø før planting. Plasser den utpakkede steg frø inn i en lukkbar plastpose med kompost eller potting mix og butikk i minst seks uker på et kjølig sted, for eksempel et uoppvarmet garasje eller kjeller eller kjøleskap. Etter seks ukers periode, kan du plante rose frø i en beholder eller bakken.

Borekaks


Du kan også forplante roser gjennom borekaks tatt fra etablerte busker. Ta disse stiklinger fra rosebusken til enhver tid av året på et kjølig, overskyet dag for å hindre at borekaks tørker ut. Skjær 6 til 8 inches ut av en sunn stamme som har minst 5 blader og pakk bunnen av hver skjæring i et vått papirhåndkle. I motsetning til frø, steg borekaks kan plantes umiddelbart. Å plante, dyppe bunnen av kutte i rooting pulver for å oppmuntre utvikling og plante oppreist i potting mix eller bakken jord blandet med kompost.

Saplings


Hvis du mangler grønne fingre, kan du foretrekker å forplante roser i landskapet fra planter som allerede er delvis etablert. Anlegg barnehager, og noen hjem og hage butikker, selge rose bush saplings som du trenger bare å transplantere direkte fra beholderen der kom de inn i en permanent container eller landskapet.