Hovudside

Umbrella Tree Bonsai Fra frø

by Walther

Umbrella Tree Bonsai Fra frø

Økende en bonsai fra Dwarf Hawaiian Umbrella Tree seedet er en enklere jobb enn med mange andre typer trær som egner seg for bonsaitrær. The Umbrella Tree, eller Schefflera, er lett å vokse, tåler lav belysning og har veldig små blader som strikkes sammen til en tett grønn baldakin.

Frø


Umbrella Tree frø er ikke tilgjengelig i naturen unntatt i tropene, men de kan fås fra selskaper som spesialiserer seg treslag som fungerer godt med bonsai-stil dyrking. Frø bør dyrkes i løpet av sesongen før planting. Hvis dyrket på innsiden, frøene må spirer.

Spiring


Spire Umbrella Tree seedet inne eller ute av sesong innebærer å skape forhold som ligner de forholdene som frøene vokse naturlig. Etter frøene er dynket i vann i fem til seks timer, er de plassert i et fuktig, plastpose i tre til fire dager. Frø som flyter når gjennomvåt er ikke bra og bør kastes ut. Deretter blir posen med frø plasseres i bunnen av et kjøleskap, og i to uker er det gradvis beveget til kjøleskapet øverste hylle. Deretter i to uker mer, er det gradvis beveget tilbake til den nederste hylle. Etterpå kan frøene bli plantet.

Jord


Dwarf Hawaiian Umbrella Trær som en fin blanding av alkalisk og sur jord. Planting begynner i et frø skuff eller gryte. Jorda bør være rask drenering med en en-til-en blanding av kompost og sand eller en klar blanding jord designet for trær. Det bør fylle 1/2 til 2/3 av frø skuffen eller potten. Etter at jord presses lett ned, blir frøene spredt over jordoverflaten og dekkes med et tynt lag av kompostjord ikke mer enn tre ganger tykkelsen av hvert frø. Et siste lag med skarp sand eller grus veier ned frøet.

Vann


Under spiring, bør jorda holdes fuktig men ikke dryppende våt. Sprinkling lett til vann vil ikke forstyrre jorda, men vanning fortsatt bør være grundig. Potten eller frø skuffen må renne godt. Overwatering svinger later svart og får dem til å henge. Underwatering gjør blad tips skru oppover.

Økende Tid


En Hawaiian Umbrella Tree kan ta to til fire uker eller lenger for å sende opp en shoot. Det er best å plante dem i høst for å gi treet tid til å etablere seg før vinteren. Disse trærne kan ta opp til fem år å vokse en koffert bare 1 cm i diameter.

Lett


Plassere frøplante i en varm, lyse flekk hjelper bladene vokse og bli tykkere. Hawaiian Umbrella Tree trenger ikke å bli klemt eller trent som andre bonsai varianter. Det trenger å beskjæres, men fordi dens skuddene spre seg raskt.

Transplanterer og skadedyr


Når kornet spirer, to små blader dukke opp. Etter andre blader og kvister spire fra denne basen, kan de to opprinnelige bladene bli klippet. Da treet kan forsiktig transplantert inn i en større beholder, for eksempel en kjele, og returnert til sin varme, sterkt opplyst sted. Det kan se litt hengende en stund etterpå, men det er normalt for Umbrella Tree, som ikke liker å bevege seg mye. Det er lett å ta vare på noe annet, men er svært sårbare for skadeinsekter. Det bør bli overvåket nøye for tegn på angrep og behandlet hvis det oppstår feil invasjoner.