Hovudside

Hvordan Grow peruanske Lilies

by Walther

Peruanske liljer, også kjent som papegøye liljer og liljer av inkaene, er en urteaktig flerårig plante som blir dyrket kommersielt i stor skala som deres blomstrer er langvarig når kuttet. Vokser på stilker som spenner fra dvergen størrelse til 24 inches høy, er blomster på peruanske liljer merket med striper og flekker av farge, noe som gir en vakker kontrast til sine basisfarger av krem, gul, oransje, rosa og rødt. Gartnere kan velge fra et bredt spekter av arter og sorter, selv om de ikke kan være i stand til å få de variantene som brukes av blomsterbutikker. De kan dyrkes i potter eller hager og med de rette forholdene, vil spre seg. Med en viss beskyttelse, peruanske liljer er vinter hardfør til USDA sone 7, men vil ikke overleve vintrene i soner over sone 7.

Bruksanvisning


•  Velg og forberede området for den peruanske liljer. De trenger full sol og ly, spesielt i kaldere klima og steder med sterk vind. De trenger fri-drenering jord med mye kompost eller forfalt organisk materiale gravd i flere uker før planting. De ser vakker når plantet i store grupperinger. De gjør fantastiske drivhus container planter.

•  Plant peruanske liljer fra etablerte, pot-dyrket planter om våren. Grave et hull som er større enn beholderen. Ta av lilje forsiktig fra beholderen den kom inn og satte den i hullet. Fyll hullet med jord og tamp ned forsiktig for å fjerne luftbobler. Vann for å bosette jorda. Avhengig av variasjon, plass utplantingsplanter 6-12 inches hverandre.

•  Vann de nyplantede blomster jevnlig gjennom hele våren og sommeren, men kutte ned på vann etter blomstring. Påfør slow-release gjødsel i løpet av våren. Disse blomstene har ingen kjente problemer med insekter eller sykdommer.

•  Se for peruanske liljer å blomstre; avhengig av variasjon noen vil blomstre om våren, noen i sommer og andre inn i høst. Etter blomsten visner, skjære tilbake blomsten stammen, men ikke skjære tilbake bladverket.

•  Del blomst i høst, etter at bladene har dødd tilbake. Nøye grave opp jordstengler, dele og plante to inches dyp og seks inches hverandre. Beskytt kronene med halm under kalde vintre.

Tips og advarsler


  • Hvis du dele rotstokker, bruke en plante markør for å indikere deres plassering i hagen din. Dette vil hindre deg fra uhell forstyrre dem når plante andre blomster.
  • Sjekk garantien og retur av barnehagen, hagesenter, katalog eller hage nettsiden du kjøper planter. Noen har en ett års garanti og krever at du har kvittering, shipping faktura eller adresselapp. Michigan Bulb garanterer sine anlegg for livet og vil enten erstatte plantene eller refundere pengene dine så lenge du er hagearbeid.