Hovudside

Hvordan unngå Photoperiodism hvis plante frø i vinter

by Walther

Hvordan unngå Photoperiodism hvis plante frø i vinter

Planter bruker photoperiodism som et middel for å fortelle tid. Spesielle kjemiske reseptorer som kalles phytochromes anta forskjellige former i lys og mørke, og gir en måte for planter å oppdage daglengde og initiere spiring, vekst og blomstring i henhold til den tiden av året. Som pensjonert Harvard biologiprofessor John W. Kimball forklarer, photoperiodism - som primært regulerer blomstring - oppfordrer krysspollinering, som blomster åpne på samme tid, uansett når de ble plantet. Når voksende planter innendørs og ut av sesongen, men kan photoperiodism føre planter til å oppføre seg på uønskede måter, at du må kontrollere deres tilgang til lys for å etterligne naturlige vekstforhold.

Bruksanvisning


•  Lær den typiske vekstsesongen for hver plante du ønsker å purke. Frø sjelden krever lys for spiring fordi de fleste av dem er innebygd i jorda, der de ikke har tilgang til lys. Salat frø og andre frø som spirer på overflaten av jorda kan bli påvirket av lys, så begynne å kontrollere lys tilgang så snart du plante disse frøene.

•  Plant frøene i henhold til instruksjonene på emballasjen. Hvis du plante frø som utviser photoperiodism, for eksempel salat, begynner styring av lys tilgang nå. For de fleste frø, men ikke kontrollerer lys tilgang til frøplante framgår.

•  Beregn timer med dagslys mellom soloppgang og solnedgang i den tiden av året at anlegget normalt begynner å vokse i din region. Soloppgang og solnedgang data variere avhengig av breddegrad, og du kan finne denne informasjonen gjennom US Naval Oceanography Portal (se Ressurser). Legg en time til den totale lengden på dagen, tid til å gjøre rede for borgerlig skumring. Planter oppfatter denne tidsperioden på samme måte som fullt dagslys. Borgerlig skumring begynner en halv time før soloppgang og strekker en halv time etter solnedgang.

•  Bestem antall timer med mørke plantene får ved å trekke den endelige lengden på dagen, beregning du fant i forrige trinn fra 24. Photoperiodism reagerer på mørke, ikke lys, og selv kort avbryte en plante mørke nullstiller klokke.

•  Sammenlign lys / mørke forhold anlegget mottar i sin normale vekstsesongen til hva som er naturlig tilgjengelig i vinter i ditt område. Bestemme hvor mye lys du trenger å legge til.

•  Installer hvitglødende, høy intensitet utslipp (HID) lamper eller en annen lyskilde som gir rødt lys stråler. Photoperiodism utvikler som svar på rødt lys bølgelengder. Sette lys på en timer for å legge til antall timer med lys er nødvendig for å etterligne plantens normal dag.

•  Juster jevne mengden lys som du gir for å etterligne endring av lys planten normalt ville oppleve som sesongen skrider frem. Hvis du trenger å redusere mengden av lys anlegget mottar, dekke det med en ugjennomsiktig svart klut.