Hovudside

Deler av asiatiske pærer

by Walther

Deler av asiatiske pærer

Den asiatiske pære, også ofte referert til som "eple pære" ifølge Center for Disease Control, er en mer rund, skarp og saftig motstykke til den avlange europeisk pære vi alle vet. Selv om forskjellige i smak og utseende (form og farge), de grunnleggende delene av det asiatiske pære er identisk med den tradisjonelle pære, inkludert hud, kjøtt, stilk og frø.

Hud


Den teksturerte hud av den asiatiske pære er grovere enn en jevn eple, men huden er spiselig i motsetning til med sitrusfrukter. Ifølge Food Channel, forbruker en pære med huden festet vil gi deg helsemessige og ernæringsmessige fordeler fordi huden er en stor kilde til kalium, fiber samt quercetin, en antioksidant som kan bidra til å forebygge hjerteproblemer. Når du velger asiatiske pærer på markedet, se etter frukt som ikke har mange brune flekker eller blåmerker.

Flesh


Saftig kjøtt av pære er kjøtt av frukt som folk ønsker å spise. I motsetning til vanlige pærer som har en tendens til å være moden når de blir mykere og kan bli presset, asiatiske pærer er litt sprøere enn vanlige pærer, så pære vil være fast å ta på, men er klar til å bli fortært. Denne skarpe og terte versjon av pære er oftest konsumert når frisk (på egen hånd eller som et tillegg til en frukt eller grønnsak salat), men pærer kan også kokes mye som et eple til å lage en kake, skomaker eller en saus.

Stem


Den grove fibrøse stammen av en pære tjener som tilkobling av frukten til pæretreet. Ofte stammen vil bli fjernet eller falle av før frukten er kjøpt. Stammen er ikke anbefalt for å spise, så du trenger for å kvitte seg med det før man spiser eller matlaging med pære.

Frø


Frøene av asiatisk pære er plassert i midten av frukten i kjernen. Det anbefales at du fjerner kjernen og frøene før konsum eller matlaging med pære. Vurder å beholde frøene og plante dem i hagen din eller hagen å begynne å vokse dine egne asiatiske pærer.