Hovudside

Hvordan å tørke tøy på en klessnor

by Walther

Hvordan å tørke tøy på en klessnor

Utøve din "rett-til-tørr" klær utendørs, sparer energi, reduserer slitasje på klærne og fanger som naturlig duft som tøymykner og tørketrommel ark prøve å oppnå. Snorene er tilgjengelig billig og i forskjellige konfigurasjoner for å jobbe for den mest omfattende plass, så vel som den minste. Consumer Reports anslår at de direkte kostnadsbesparelser fra tørke klærne naturlig kan legge opp til mindre enn $ 100 i året, men de andre fordelene gjør det til en verdig forsøke.

Bruksanvisning


•  Velg hvilken type klessnor som passer best til dine behov. En uttrekkbar klessnor festes til en vegg og har en ledning som strekker seg opp til 40 fot som tromler tilbake i når den ikke er i bruk. En uttrekkbar klessnor er et godt valg for trange steder eller områder som brukes til mer enn ett formål. En paraply-stil klessnor er relativt billig, åpner for å holde en full last av vask og kan legges ned når den ikke er i bruk.

•  Plasser din klessnor på et passende sted, helst i nærheten av din bakdør, helst på et sted som får rikelig med sollys og luft sirkulasjon. Unngå steder under trær hvor rusk eller fugleskitt kan falle på tøyet.

•  Velg peg eller klemme klær pins. Ett stykke knagger glir ned over klærne for å holde dem til linjen. Spring klyper som er laget av to stykker av plast eller tre, holdt sammen av en fjær. Disse klype åpen og lukket for å feste klærne.

•  Vask klærne som vanlig, deretter bære dem ut til klessnor i en skittentøyskurv. Du kan velge å henge undertøy inne i huset på en klær rack for personvern eller henge undertøy på innsiden av klessnorer med håndklær og ark på de utvendige linjene, gjemmer dem fra visningen.

•  Shake hvert stykke tøy som du trekker det ut av kurven og glatte ut rynker med hendene som du henge den på linjen.

•  Overlapping hjørnene av tilstøtende elementer slik at en klesklype kan holde to elementer. Klipp sokker sammen i par og henge dem sammen på klessnoren.

•  Fold ark i to slik at de får plass på linjen. Hang bukser og jeans opp ned med bena fra hverandre for å tørke raskere og redusere rynker.

•  Ta tøyet ut av klessnoren raskt når det tørker. Jo lenger det henger, den stivere blir det. På en solfylt dag med en lett bris, kan en last av Klesvask tørke i en time, omtrent det samme som i en elektrisk tørketrommel. På en overskyet eller fuktig dag, kan det ta litt lenger tid.

•  Brett tøyet som det kommer av linjen.

Tips og advarsler


  • Det kan ta litt justering for å bli vant til den stive følelsen av klær som har blitt linje tørket. Klærne vil myke som du bærer dem.