Hovudside

Hvordan Grow Maranta arundinacea

by Walther

Native til Vestindia og Sør-Amerika, arrowroot (Maranta arundinacea) dyrkes for stivelsen i sine kjøttfulle røtter. En grøtomslag av arrowroot ble brukt av innfødte til å trekke ut giftstoffer fra gift pilen sår. Den tørre pulveret tykner sauser, puddinger og pai fyllinger, eller brukes som mel i kjeks, kaker eller nudler. Arrowroot er dyrket med sine kjøttfulle jordstengler eller knoller. Plantene produserer siv-lignende stengler og lang, flat, spisse blader arrangert på stilkene som de av ingefær eller canna. De hvite blomstene ser litt ut som iris blomster. Arrowroot kan bare dyrkes i frostfritt klima, da det krever en veldig lang vekstsesong for å modnes.

Bruksanvisning


•  Plant røttene av arrowroot i slutten av vinteren eller tidlig på våren, i en tid da varm, fuktig, frostfritt vær kan bli pålitelig forventet for de neste 10 til 12 månedene.

•  Till hagen sengen med en rototiller, eller snu jorda med en spade. Glatt ut overflaten med en hage rake eller hakke. Mark planting furer 30 inches hverandre.

•  Plant rotstokker ca 6 inches dyp og 15 inches hverandre i de preparerte furer. Dekk jordstengler med jord og forsiktig fast det ned.

•  Vann planting sengen med en soaker slange så sengen er fuktig til dybden av de plantet jordstengler. Vanne hvis nedbøren er knappe så de arrowroot plantene får 1 til 2 inches av vann per uke.

•  Mulch jord i planting sengen med en organisk mulch, slik som høy eller halm. Dette vil stoppe de fleste ugress i å vokse og holde jorda jevnt fuktig.

•  Høste røttene når de er omtrent ett år gammel. Den optimale alder for røtter som vil bli brukt til å trekke ut pulveret er litt over ett år.