Hovudside

Coconut Tree Sykdommer

by Walther

Coconut Tree Sykdommer

Kokospalmer dyrkes kommersielt i tropene og som landskap planter i subtropiske områder. Den slanke, grå badebukser og fjærlett bladene er synonymt med tropiske øyer. Kokospalmer bli offer for flere sopp og bakteriesykdommer. Sunn palmer motstå sykdommer, så riktig gjødsling og vedlikehold er viktig for å holde kokospalmer sunt.

Bud Rot


Bud råte forårsaket av Phytophthora spp. er funnet over hele verden der kokos trær vokse. Phytophthora palmivora er den vanligste årsaken til palm knopp råte i Florida, mens Phytophthora katsurae har forårsaket skade på kokospalmer i Hawaii. Bud råte oppstår når en sopp angriper palm hjertet eller den voksende tuppen av håndflaten. Det første symptomet er død av den øverste blad eller spyd blad. Ingen nye bladene vil dukke opp etter knopp døden inntreffer. Bladene fortsetter å misfarges og dø før hele kalesjen er død, selv om dette kan ta måneder. Prematur frukt slipp er et annet symptom. Bud råtne ofte oppstår under regntiden, og er vanskelig å oppdage på høye trær, så behandling er vanligvis ikke effektiv. Det kan være noen verdi i å søke en forebyggende soppdrepende behandling til nærliggende palmer.

Trunk Rot


Alle palmer, inkludert kokospalmer, er utsatt for trunk råte forårsaket av soppen Thielaviopsis paradoxa. Soppen kommer inn i treet gjennom skade eller sår til stammen. Sår kan være forårsaket av fugler, insekter og dyr, eller av vind og vannskader. Mennesker beskjæring grønne blader også la sår som gjør at sopp å delta. Trunk råte er ofte vanskelig å oppdage. Det første symptomet kan være når stammen kollapser siden kalesjen forblir sunn. Kokospalmer vise stilk blødning. En rødbrun stoff renner ned fra et punkt på stammen. Området rundt stammen blødning vil være myk. Hvis oppdages tidlig, kan den infiserte delen av stammen kuttes ut og en soppdreper brukt. I de fleste tilfeller bør den syke treet fjernes og kastes for å hindre videre spredning av soppen.

Dødelig Gulning


Dødelig gulning er et problem blant kokospalmer i sørlige Florida. Sykdommen er forårsaket av et phytoplasma som spres av et lite insekt, den Fulgoromorpha, som skjærer treet å mate fra det. Sykdommen fører til at umodne kokosnøtter til å bli svart i den ene enden og slippe fra treet. På trær uten frukt, vil det første symptomet være gulfarging av bladene i en uvanlig mønster. Det øverste blad, spydet blad, blir gul, deretter den nederste bladene blir gule. Gule blader er fortsatt på plass, men til slutt blir brune og henger ned rundt stammen. University of Florida forskere mener at når halvparten av baldakin bladene er død, er palmen hjerte også døde og treet bør fjernes. Et antibiotikum er tilgjengelig i Florida for tidlig behandling av infiserte trær og forebyggende behandling for friske trær.