Hovudside

Planter Native til Appalachene

by Walther

Planter Native til Appalachene

Appalachene er en fjellkjede i østlige Nord-Amerika som strekker seg til deler av det sørøstlige Canada. Denne store utvalg krysser gjennom 18 stater i USA og fire provinser i Canada. Sammen med fjelltopper, den Appalachene også bestå av åser, vidder og daler. Plantelivet i Appalachene varierer avhengig av høyde og tilgjengelig fuktighet. Et bredt utvalg av trær, busker og planter blomstre i Appalachene.

Løvtrær


Eastern Lerk, eller Amerikansk lerk, er en nord amerikansk tre som vokser i Appalachene. Dette løvfellende bartre treet er 50 til 80 meter i høyden med en spredning på 20 til 30 meter i bredde. Nålen-lignende, blågrønne løvverk endres til gul i høst før slippe i vinter. Gul Buckeye, eller Aesculus octandra, fra Sapindaceae anlegget familien, er en 50- til 70-fot høyt tre med en spredning på 30 til 40 fot. Dette løvtrær utvikler 6-tommers lange panicles av kremgule blomster i slutten av våren. Bladverket av den gule buckeye har en dyp grønn nyanse som vender seg til en gulaktig-oransje skygge i høst.

Evergreen Trees


Rød gran, eller Picea rubens, er en langsom til moderat økende eviggrønt tre innfødt til østlige Nord-Amerika. Dette nåletre treet er 60 til 70 meter i høyde med en bred kjegleformet krone. Red gran har mørke grønne nåler og klima til lilla-farget kjegler som slår en rødbrun med alderen. Amerikansk kristtorn, eller Ilex opaca, er en mellomstor bredt bladde eviggrønne treet endemisk til de østlige deler av Nord-Amerika. Den grå-hued bark av den amerikanske kristtorn har humpete klumper som dekker stammen på treet. Dette 30- til 60-fots høye treet har en spredning på 18 til 35 fot.

Busker


Mountain Laurel, eller Kalmia latifolia, er en avrundet busk urfolk til østlige Nord-Amerika. Denne bredt blad eviggrønn plante har en tett kompakt å tape åpen konfigurasjon med skinnende, mørkegrønne bladverket. Sen vår bringer klynger av prangende rosa blomster som falmer til hvitt med modenhet. Følgende Arbutus, eller Epigaea repens, er en eviggrønn busk som kommer langs østkysten av USA fra Massachusetts til Florida. Dette lavtvoksende busk er 4 til 6 inches høy med en matte-lignende formasjon to meter i bredden. I løpet av april, de etterfølgende Arbutus blomster med aromatiske, små, hvitaktig-rosa blomster.

Blomstrende planter


Bird-fots fiolett, eller Viola pedata, er en 10-tommers høy flerårig plante som stammer fra østlige Nord-Amerika. Denne fiolette arter er en prydplante med bi-farget blomster i nyanser av hvitt, lilla og lavendel. Bladene ligner fugl føtter i form og har en matt grønn farge. Ørret lilje, eller Erythronium americanum, er en blomstrende plante innfødt til østlige Canada. Denne urteaktig plante utvikler seg fra stengelknoller og blomster med lyse gule blomster om våren. De kjøttfulle blader av ørret lilje er grønn med flekker av lilla. Dette anlegget har fuktige, frodige skogområder og enger.