Hovudside

Pollinering er overføring av pollen fra hva til hva?

by Walther

Pollinering er overføring av pollen fra hva til hva?

Pollinering er overføring av pollen fra anther av en blomst til stigmatisering av det samme, eller en annen blomst. Prosessen er vanligvis initiert av en pollinator, en bie eller en fugl for eksempel. Når pollen avsettes i stigma, kan blomsten bli befruktet og anlegget kan reprodusere.

Reproduktive organer


En blomst reproduktive organer er i midten av blomsten. De kvinnelige organer av anlegget er kollektivt kalt pistil. Pistil ser ut som en vase med en lang hals. Bunnen av pistil er eggstokk, et rør som kalles en stil strekker seg opp fra eggstokken og ender i stigma, pollen beholderen. I en typisk blomst, den mannlige reproduktive organer omgir pistil. De kalles pollenbærere og er laget av lange stilken kalles en glødetråd toppet av pollen produsere anther.

Pollinatorer


De fleste blomster trenger hjelp av en pollinator å reprodusere. Pollinatorer kan være et insekt som en bie, sommerfugl eller møll. Pollinering kan også bli assistert av fugler, flaggermus og til og med vinden. Pollinatorer trekkes til blomster av sine sterke farger, levende mønstre eller av deres duft. Disse pollinatorer lever av pollen eller nektar produsert av blomsten for å lokke dem. Når de spiser de enten kjemper anlegget og flytte pollen fra anther til stamen, eller pollen fra anther holder seg til dem, og de overfører det til stigmatisering av den neste planten de går til å mate.

Befruktning


Når pollen avsettes på stigma, vokser det det som kalles en pollen tube. Dette røret strekker seg ned stilen til eggstokken. Inne i eggstokken er ovules innkapslet i en celle kalles en carpal. Pollen tube finner ovule og det mannlige kjønns bakterie er avsatt og fusjonerer med det kvinnelige kjønns bakterie.

Frø og frukt


Eggstokk av en blomst, når befruktet, vil bli frukt. For eksempel eggstokken av en tomat blomst vil bli en tomat. De ovules vil bli frø og frø, mye som pollen, kan distribueres av dyr. De kan spises og utskilles av fugler eller pattedyr eller kan feste i pelsen eller fjærene. Når de faller til bakken, frøene spire, vokse nye planter og blomster, og starte prosessen med pollinering og befruktning om igjen.