Hovudside

Sykdommer i Forest Pansy treet

by Walther

The Eastern redbud 'Forest Pansy' (Cercis canadensis) lyser opp landskapet med lilla-røde blader i løpet av våren. I det sørlige USA, bladene blir grønne i sommer. Redbud trær er utsatt for soppinfeksjoner, som kan være milde til alvorlige. Sykdommen som påvirker skogen stemorsblomst oftest er canker. Fanget tidlig, kan de sykdommer som påvirker redbud bli behandlet, så det er viktig å gjenkjenne tegn på soppinfeksjon.

Canker


Cankers er områder av en gren som forliste på grunn av infisert trevirke. Soppen infiserer treet gjennom kutt, huljern eller andre sår på treet, eller grener som er døende eller døde. Kanten rundt canker vil bli hevet over den omliggende skogen. Canker forårsaker misfarging av bark og blader av infiserte grener blir gul eller brun.

Anthracnose


Anthracnose infeksjon oppstår bare under lengre regnværsperioder, spesielt på våren. Sopp overvintrer i kvister og gamle blader liggende på bakken. Regn frigjør sopp sporer, som spredte seg til ny vekst på skog stemorsblomst trær. Infiserte Redbud trær vil utvikle flekker på bladene som er brun, svart, tan farget. Kraftig angrepet trær kan miste all sin løvverk. Infiserte greiner vanligvis utvikle cankers.

Verticillium Wilt


Soppen som forårsaker dette redbud treet sykdommen kan finnes i jord. Røtter er sårbare for smitte hvis de blir skadet av organismer som lever i jord eller ved bevegelse av røttene gjennom jordsmonnet som treet vokser. Verticillium wilt vises oftest i juli og august, men kan dukke opp når som helst. Infiserte trær vil ha bladene som blir gule eller brune, et tap av bladverk og en mørk flekk under barken.

Root og Crown Rot


Sopp som heter Phytophthora infisere røttene eller kroner av Redbud trær. Infiserte bladene vil bli misfarget og slippe av treet. Områder av canker kan ses på badebukser av trær, sammen med en vertikal flekk eller strek. Peeling noen av barken av treet avslører en mørk grå eller lys brun misfarging.