Hovudside

Den Stout Metode for Planting Poteter

by Walther

Den Stout Metode for Planting Poteter

Den Stout metoden oppsto i 1930 da Ruth Stout bestemte hun ikke lenger ønsket å hagen den gammeldagse backbreaking måte. Stout begynte å vokse alle hennes grønnsaker, inkludert poteter, på toppen av jord, ved å dekke dem med en veldig tykt lag med mulch.

Metode


Den Stout metoden innebærer ingen graving, dyrke, hoeing, luking eller ekstra gjødsling. Settepoteter er plassert på bakken, og et tykt lag måle minst 8 inches av bortskjemte høy, gress utklipp, tørkede blader eller kjøkken søppel spres på toppen av frøene.

Funksjon


Potet skudd vil vokse opp gjennom mulch; som de vokser, kan flere høyet legges som erstatter Hilling opp prosessen som utføres på poteter dyrket i jord. Mer høyet kan også legges til choke av eventuelle ugress som vises, eller hvis mulch blir for komprimert.

Betraktninger


Den Stout metode for voksende poteter fungerer best på jord som allerede har blitt beriket av tidligere tilskudd av organisk materiale, som det tar en stund for tykk første laget av mulch å dekomponere nok. Mulch kan settes ned når som helst på året i et nytt område eller på et område som har blitt brukt.