Hovudside

Teppe Mold Rengjøring

by Walther

Teppe Mold Rengjøring

Bortsett fra å være stygg, er mugg usunn, så vel som det er knyttet til en rekke luftveisplager. Følgelig bør det behandles med en gang.
Mold og mugg trives på steder som har både varme og mørke. Dersom teppet var mettet og ikke ordentlig tørr så er det sannsynlig at mugg utvikles. Rengjøring mugg vil ikke være den mest underholdende ting du gjør hele dagen, men det vil være en av de viktigste.

Klargjøring av området og selv


Åpne vinduer og dører slik at frisk luft å sirkulere. Det er ikke trygt å inhalere muggsporer, så sørg for å bære en maske, vernebriller og hansker, og unngå så mye kontakt med mugg som mulig. Hold barn og dyr ut av rommet der du arbeider.

Fjerne Mold


Mugg vanligvis følger teppe og vil ikke komme opp uten noen innsats, så bruk et medium-børste for å løsne den, og deretter vakuum for å fjerne rusk. Hvis formen er innebygd i teppet kan det må byttes ut. Hvis formen er minimal og på overflaten, fjerne så mye av det som du kan med pensel og støvsuger. Husk å rense ut støvsugeren så snart du er ferdig med å få muggsporer ut av huset.

Rengjøring av området


Når du har fjernet så mye mugg som du kan, rense området godt. En løsning av en del blekemiddel til fire deler vann er effektivt på hvite eller svært lyse tepper. For mørkere tepper, erstatte blekemiddel med hydrogen peroxide eller hvit eddik og bland med en lik del vann i en sprayflaske. Hydrogen peroxide har også potensial til å falme teppe, så teste løsningen på et vanskelig å se område av teppet før du rengjør det helt.
Spray området med nok av løsningen for å suge den, men ikke så mye at det synker ned i puten under fordi det vil gjøre det vanskeligere for teppet tørke. La løsningen å absorbere inn i teppet i 10 til 20 minutter, deretter skrubbe området med en løsning av varmt såpevann og en ren klut. Bruk rent vann og en ren klut til å skylle området, deretter spray området med løsningen igjen og gjenta prosessen.

Tørk av området


Holde vinduene åpne og bruke en vifte for å sirkulere luften over teppet til den er helt tørr. Vakuum området igjen å fluff teppet og fjerne noen langvarig gjenværende rusk. Strø bakepulver over området etter at det tørker og la den over natten for å absorbere dvelende lukt.