Hovudside

Kan dunputer vaskes & Tørket?

by Walther

Renseri fjær puter og annet ned sengetøy er å foretrekke fremfor hvitvasking dem hjemme. Imidlertid kan fjær puter vaskes og tørkes hjemme når skikkelige forholdsregler for å unngå skader på disse delikate elementer.

Høyre Vaskemaskin


Når vaske fjær puter, bruk en front-lasting vaskemaskin, oppfordrer Good Housekeeping er Kathleen Huddy. Skiver med en sentral agitator kan skade ned elementer.

Vaske ned Puter


Vask ikke mer enn to fjær puter om gangen. Bruk et mildt vaskemiddel og sette vaskemaskinen på skånsom vask med en ekstra skylling, råder Good Housekeeping er "Hints fra Heloise."

Tørking Down Puter


Tørketrommel fjær puter i en tørketrommel på lav varme. Det er en god idé å sette en ren tennis ball eller ren lerret sneaker på med puter å fluff dem under tørkeprosessen.

Andre nyttige tips


Kontroller at fjærputer er helt tørre før bruk. En pute som er fuktig kan resultere i mildewy ned. Hvis puter har en muggen lukt etter tørking, plassere dem i et solrikt område for et par timer.

Forholdsregler


Pass på at det ikke er noen tårer i puter 'tikker (eller langs sømmene) før vask og tørke dem. De fleste fjær puter er laget av bomull tikkende, slik at de kan krympe i løpet av hjemme-hvitvasking prosessen.