Hovudside

Hvordan beregne CO2 for innendørs hager Bruke CO2 Tanks

by Walther

Hvordan beregne CO2 for innendørs hager Bruke CO2 Tanks

Planter bruker en kompleks prosess som heter fotosyntese for å omdanne karbondioksid (CO2) til sukker. For optimal vekst og avkastning, planter krever en enorm mengde av karbondioksid. Planter er 90 prosent vann og 10 prosent karbon. Når andre vekst-påvirkende faktorer som lys, vann og næringsstoffer er i et ideelt område, er din innendørs hage maksimale avling begrenset av hvor mye CO2 den mottar. Hvis du øke mengden av CO2 i din innendørs hage plass, vil du øke vekstraten og planteproduksjon. Det er derfor det er svært viktig å ha frisk luft som sirkulerer i hagen rommet og å legge CO2 tilskudd.

Bruksanvisning


•  Mål å få CO2-nivåer i din innendørs hage på 1500 deler per million. Dette nivået opprett planter 'maksimal vekst og maksimal avkastning. Hvis din innendørs hage er ved det normale atmosfæriske CO2-nivå på ca 300 deler per million, må du øke CO2-nivå innen 1200 ppm, eller 0,0012. (CO2 beløpene varierer etter sesongen, men base antall 300 ppm brukes for dyrking av rom beregninger.)

•  Beregn mengden av CO2 for å legge til hagen rommet ved å multiplisere volumet av din hage rom med 0,0012. Mål bredde, lengde og høyde på din voksende plass i fot. Bestem kubikkfot av rommet ved å multiplisere disse målingene. Som et eksempel inneholder en 5 x 5 x 8 fot rommet 200 kubikk kvadratmeter. Bruke eksempel på 200 kubikk kvadratmeter, multiplisere 200 med 0,0012. Ved hjelp av denne metoden for beregning, vil det ta 0,24 kubikkmeter CO2 for å bringe hagen rom opp til 1500 ppm.

•  Juster kontrollene på CO2 tank. CO2 tanker har en trykkregulatorventil og en strømningskontrollventil. Den trykkverdi blir vanligvis innstilt på mellom 50 og 100 psi. Strømningskontrollventilen er innstillbar. Trinn er målt i kubikkmeter per time (CFH).

•  Sett strømningsventilen til mengden av kubikkfot som kreves for å berike nivået av C02 i økende rom. I dette eksempel vil strømningskontroll settes til 0,24 pr time. Denne innstillingen vil gradvis øke CO2-innholdet i rommet til 1500 ppm. Å nå 1500 ppm nivå tar omtrent en time.

•  Finn ut om din innendørs hagerommet er godt forseglet. Sjekk at dører og vinduer er lukket tett. Hvis luft unnslipper under en dør, sette et håndkle under døren for å blokkere luftstrømmen når du legger CO2 til den voksende rom.

CO2 skal ikke brukes i en innendørs hage, hvor du må hele tiden kjøre eksos å ventilere varme. CO2 bør bare brukes i en godt forseglet økende rom. Ellers vil du ende opp utmattende meste av CO2 ut av hagen din. CO2 tanker bør få lov til å strømme i minst tre timer mellom eksos sykluser. Rime CO2 overvåkings kits er tilgjengelig for kjøp på nettet eller fra lokale drivhus eller hagearbeid forsyne butikkene.