Hovudside

Ting å gjøre med en Orchid Plant etter at det Blooms

by Walther

Ting å gjøre med en Orchid Plant etter at det Blooms

Orkideer gi måneder med blomst tid, noe som gjør dem en hyggelig, prangende potteplante. Mange forhandlere håper at når en orkidé er ferdig blomstringen, vil du kaste den ut og kjøpe en annen plante. Hvis stedet du ønsker å holde din orkide plante og vokse det på å blomstre igjen år etter år, er det bare noen få enkle regler å følge.

Trim for stammer eller ikke Trim


Noen orkideer, som for eksempel den populære Phalaenopsis eller møll orkidé, kan blomstre flere ganger på den samme stammen. På denne type orkidé, trim stammen ikke mer enn halvveis tilbake etter alle blomstene har falt av. Å gjøre dette vil opprettholde strukturell integritet ved å ikke la stammen får så leggy at den låses fra vekten av blomstene. Også, trimming blomsten pigg initierer ofte veksten av en gren som vil sette ut knopper.

På andre typer orkideer, vil stammen gradvis blir brune og tørre etter blomstringen syklusen er fullført. Ikke kutt stammen til det er helt tørt. La planten trekke alle de næringsstoffene tilbake ut av stammen før du fjerner den. Disse typer orkideer blomstrer bare en gang per stilk, og vil vokse en ny en til å blomstre på nytt.

Feed Orchid


Orkide går ikke i dvale; det gjør bare ting som er mindre morsomt å se. Det er viktig at du hjelper din plante bygge opp energi til å rebloom ved å mate den, gi den riktig mengde lys, og vanning anlegget riktig. Potting medium som brukes for orkideer er generelt veldig lett og luftig slik at det vil renne godt. Det er også ernæringsmessig mangelfull. Mate din orchid minst en gang i måneden med en balansert plante mat; to ganger er enda bedre. "Balansert betyr at tallene på etiketten bør være nær i verdi, det vil si, 20-20-20, 6-8-7 eller 10-12-10. Dersom gjødselen du finner ikke er formulert spesielt for orkideer, må du spe det til halvparten av vanlig styrke. Orchid røtter vil brenne lett. Hvis det er en orkidé-spesifikk mat, så det har blitt formulert for å være trygg for orkide røtter og ingen ekstra trinn er nødvendig.

Vanne Din Orchid Riktig


Flertallet av orkideer tilgjengelig for kjøp er epiphytes. Det betyr at deres naturlige orientering er å vokse fanget opp i grenene på trærne og kaskade fritt. Tyngdekraften trekker overflødig vann bort fra røttene av plantene, så selv om de er tropisk, de er vant til å være godt drenert. Overwatering en orkidé er den raskeste måten å drepe den. La toppen av potting blanding tørke ut mellom hver vanning. Husk at alle planter vil sprette tilbake fra en tørke, men ingen kommer tilbake til livet hvis de har blitt druknet.

Gi din Orchid den riktig mengde lys


Orkideer må få riktig mengde lys for å rebloom. Riktig mengde lys er avhengig av hvilken type orkidé. Noen er glade i full sol; litt kjærlighet skygge. Hvis du gir dem for mye lys, vil bladene solbrenthet og understreke anlegget. Hvis du gir dem for lite lys, vil bladene være en mørk grønn, lagring for mye klorofyll og aldri få avtrekkeren til å sette i gang en blomst syklus. Vet hvilken type orkidé du har og hva det krever.