Hovudside

Dendrobium Plant Care

by Walther

Dendrobium Plant Care

Dendrobium orkideer tilpasse ganske godt til typiske hjemmet forhold, noe som gjør dem til en av de enklere orkideer å vokse som en potteplante, i henhold til Clemson University Cooperative Extension.

Temperatur og lys


Dendrobiums foretrekker temperaturer som spenner 65-80 grader Fahrenheit. Plasser orkideer i en sør-, vest-eller østvendt vindu hvor de vil motta diffust lys lik naturlig daglengde, ifølge University of Nebraska-Lincoln Extension.

Vann


Vanne en orkidé om en gang i uken i løpet av sin aktive vekstperioden. Orkideer i mindre potter kan kreve hyppigere vanning, ifølge Clemson University Cooperative Extension. La vannet renne fra bunnen av potten og hell den av. Ikke la en orkidé å sitte i vann.

Fuktighet


Orkideer trenger en luftfuktighet på 40 prosent til 60 prosent. Bruke en bærbar fuktighet meter for å måle dette. Klase orkide planter sammen og sette pottene i skåler halv fylt med småstein knapt dekket med vann. Bruk en liten vifte for å holde luften rundt orkideer bevegelige så bakterier og sykdom er ikke et problem.

Voksende Medium


Plante orkideer i en kommersiell orkide potting mix laget av en kombinasjon av bark, trebregne fiber, kull og vulkansk stein. Et annet alternativ er å montere dem på store biter av kork eller bark som røttene kan feste seg, siden orkide røtter krever god drenering og god lufting, ifølge Clemson University Cooperative Extension.