Hovudside

Slik feilsøker en potteplante Med Wilting Løv

by Walther

Slik feilsøker en potteplante Med Wilting Løv

Når bladene av en potteplante begynner å wilt eller misfarges, det er et tegn på anlegget er i nød. Men det er ofte vanskelig å vite hvordan å reversere tilstanden. Mens ditt første instinkt kan være å gi mer vann, kan det virke mot sin hensikt. Under-vanning gjør årsaken blader å wilt, men andre forhold kan gi de samme symptomene på stress.

Bruksanvisning


•  Sjekk fuktighetsnivået i jorda av din visner potteplante. En av de vanligste årsakene til visner bladverket er under-vanning. Selv om plantene ofte gjenopprette, kronisk eller gjentatt under-vanning til slutt fører til blad curling og død. Hvis det ikke er mulig å overvåke planter daglig eller minst ukentlig, for passende fuktighetsnivå, vurdere passive vanning alternativer. Du kan træ veker, som er tilgjengelig på en jernvarehandel, under jorda på potteplante å levere vann som trengs fra en separat vann beholderen.

Butikker har begynt å selge dekorative stammet blåst glass pærer som gir en konstant strøm av vann trekkes ut av pære gjennom en smal kanal plantet dypt i potting jord.

•  Undersøk bunnen av stilkene for rot og stilk råte - en annen årsak til blad wilt - ved å se etter en ring av brunt eller svart vann-gjennomvåt vev. Sopp forårsaker rot rot og stilk råte. Hvis du ikke ser tegn på stilk råte, snu potten og trykk forsiktig for å løsne og inspisere roten ballen. Friske røtter bør være lett farget og pompøst. Infiserte røtter vises brun til svart, og vil være myke når undersøkt.

Avhengig av størrelsen og utseendet på din infisert plante, behandle rot råtne med kommersielle soppmidler kan være dyrere enn å erstatte anlegget. Sjekk med din hagesenter for å se hvilket alternativ som er mer hensiktsmessig i ditt tilfelle.

•  La jorda tørke til 1 cm under jordoverflaten før vanning hvis bladene er visnet og det er ingen andre åpenbare tegn til rot råtne. Overflødig vann kan føre til bladene til å wilt med eller uten klare tegn på rot råtne.

•  Sjekk å se om potteplante er pot-bundet. Pot-bundet planter kan ikke absorbere nok vann til hydrat seg selv med hyppig vanning. Undersøke røttene av plantene, og hvis du finner de er overdrevent omkranser potten eller stikker ut fra jord linje, re-pot dem i større beholdere.

•  Vurder om hardt vann kan være å klandre. Hvis vann fra springen later mineralforekomster i vasker og badekar, er dette et tegn på hardt vann. Når plantene vannes med mineralholdig vann, gjødsel og mineraler har en tendens til å bygge opp i jorda. Dette kan føre til både skader rot og visner. Bruk en vannmykner eller finne en annen kilde til vann for plantene.