Hovudside

Er Lupine Duftende?

by Walther

Er Lupine Duftende?

Lange stilker med blomster nåde lupin anlegget. Regnes som en av de vakreste blomster rundt, den lupin anlegget legger grasiøs og duftende sprut av farge til ethvert hjem hage.

Duft


Lupiner er en ekstremt duftende plante. Opprinnelig kalt lupin (som betyr "ulv" på latin) fordi anlegget var tenkt å rane fruktbarhet fra jorda, er lupin verdsatt for sitt vakre blomster, som blomstrer på lange tryllestaver i ulike farger - noen ganger så lenge som tre meter . Det er også verdsatt for sin intense duft; noen lilla lupin varianter, for eksempel, lukte som drue brus.

Om Lupine


Lupine består av mer enn 200 separate varianter. I USA, vokser det naturlig fra Arktis til California og selv i ørkenen i Arizona og Texas (bluebonnet, staten blomst av Texas, er en lupin). Et medlem av ertefamilien, gjør lupin ikke rane jorda av næringsstoffer; det faktisk forbedrer det ved å feste nitrogen nivåer.

Voksende Lupine


En flerårig, lupin kan også vokse som en årlig. Det blomstrer i fire til fem uker i begynnelsen av sommeren. En hardfør art, har lupin selv vokst fra frø som frøs i Arktis 10.000 år siden. Lupiner er også svært giftig.