Hovudside

Vanlige blomster i Maryland

by Walther

Vanlige blomster i Maryland

Den mangfoldige geologi, hydrologi og land dannelse i Maryland gi en ønskelig økosystem for over 3000 arter av planteliv. Den rike jorda av statens fjellregionen til sandjord langs den østlige bredden bidra til Maryland mangfoldige vekstforhold. Blomster vanlig i Maryland varierer mye i størrelse, formasjon, farge og habitat. Maryland gartnere kan velge fra et bredt spekter av urfolk blomstrende bakken dekker, dekorative gress og stauder når dekorere sine blomsterbed.

Black-Eyed Susan


Den muntre, tusenfryd-lignende svart-eyed Susan er den offisielle Maryland staten blomst. Maryland generalforsamling utpekte den svart-eyed Susan "floral emblem" of Maryland i 1918. Dette Wildflower er en årlig til kortvarig staude med lyse-gule stråler omkranser en mørkebrun sfærisk sentrum - blomsten påstand-til- berømmelse. Tiny, grove hår dekke stammen og bladene av svart-eyed Susan gir det en uklar utseende og grov tekstur. Finn den svart-eyed Susan i Marylands felt og veikanter mellom mai og august når opp til 2 til 3 meter i høyden.

Turtle


Turtleheads (Chelone glabra) tiltrekke seg Baltimore checkerspot sommerfugl, den offisielle Maryland state insekt. Disse staudene er hardføre planter med solid, vertikal, avrundet stammer og dyp-grønne, frimodig veined blader. Turtleheads produsere kremhvite, rosa-rimmed blomstrer fra august til oktober. Disse blomstene vokser opp til 24 til 36 inches i høyden og blomstre i opp til fem uker. Den Chelone glabra fungerer som Baltimore checkerspot eneste vertsplanten og gir næring til sommerfugl i løpet av sin vekstperiode. Bortsett fra checkerspot, turtleheads er svært motstandsdyktig mot skadedyr. Finn turtleheads i Marylands våte enger; blomsten trives i rik, fuktig jord nær dammer eller bekker. Turtleheads krever også delvis skygge og hyppig vanning.

Coral Honeysuckle


Den lange, rørformede, til rød, søtt-duft blomster av Coral kaprifol (Lonicera sempervirens) lokker kolibrier besøke. Finn ruby-throated kolibrier (Archilochus colubris), de dominerende fuglearter i Maryland, flokket til hagen din i midten av våren når korall honeysuckle blomster tyngst. Lonicera sempervirens tjene som en primær kilde til nektar for både kolibrier og sommerfugler. Coral honeysuckle fortsetter å gi klynger av blomster på slutten av sine vinstokker hele sommeren. Nyt en overflod av røde blomster ved å plante koraller kaprifol i områder med full sol eksponering. Selv om bladlus noen ganger angripe tips av nye skudd, nyter koraller kaprifol et rykte for å være både pest- og sykdom motstandsdyktig.

Queen Annes Lace


Strødd langs Maryland veikanter i løpet av sommeren er de blomster av Queen Annes Lace (Daucus carota). Denne biennalen har en gulrot-lignende rot og blomstene også lukter som den dypt-farget rot grønnsak. Den blomst er skjermblomster spenner fra matvin til blek rosa i fargen før blomstringen inn i en lys, hvit blomst med en sfærisk form. Queen Anne blonder vokser opp 3 til 4 meter høy når den er i full blomstring. Ifølge legenden, bærer blomst navnet på en britisk kongelig som stakk seg selv med en nål mens nupereller blonder. Selv om blomsten bærer navnet royalty, US Department of Agriculture klassifiserer det en skadelig ugress.