Hovudside

Blomster som har en Waxy Feel

by Walther

Blomster som har en Waxy Feel

Blomster blomstre i utallige farger, former og størrelser. Disse forskjellene er ikke bare kosmetisk. Blomster er plantenes kjønnsorganer. Naturen kommer opp med oppfinnsomme måter å sikre blomster modnes, bærer frøene og videre arten. En av disse metodene er en tynn voksaktig dekker, eller skjellaget, på blader og blomster. Hårstråene er en fettsyre som frembringes av anlegget. Disse blomstene har en voksaktig føler ved berøring.

Hete


Blomster med en voksaktig følelse er vanligvis fra ekstreme klima, for eksempel tropiske eller ørken steder. I ørkenen hvor vann er mangelvare, hjelper voksaktig belegg blomster, slik som Saguaro kaktus blomstre (Carnegiea gigantea) eller datil yucca (Yucca baccata), beholde vann for å tåle de høye ørkentemperaturer. Disse blomstene har en tendens til å ha en kort levetid.

Fuktighet


Blomster funnet i tropiske områder har ingen mangel på vann, både i bakken og som fuktighet i luften. Voksaktig dekker på disse blomstene som anthuriums (Anthurium) eller Heliconia collinsiana (Heliconiaceae) hjelper isolere dem fra å absorbere for mye vann, men opprettholder passasjer av luftstrømmen. Dette gir blomsten bedre motstand mot sopp og råte, ifølge New Mexico State University.

Kjennetegn


Blomster med en voksaktig følelse synes tropisk eller eksotisk. Disse blomstene er vanligvis svært velduftende, slik som Erica denticulate, en blomstrende busk som vokser nær Western Cape i Afrika, eller Saguaro kaktus blomst, Arizona stats blomst. Disse blomstene er også lang levetid og blir ofte brukt i buketter. Plumeria (Plumeria rubra) blomster, innfødt til tropene, blir brukt i leis, som de beholder sin form og duft uten vann i lange perioder.

Potteplanter


Selv om du ikke bor i tropene eller i ørkenen, kan du nyte disse unike blomster. Anthuriums blir ofte dyrkes som potteplanter. Selv om sin spathelike blomst er ikke velduftende, de dype-grønne blader og voksaktig blomst gjør en attraktiv tillegg til hjemmet. Plumeria er også vokst som en potteplante, fylle hjemmet ditt med sin utsøkte duft. Anthuriums foretrekker indirekte, sterkt lys og godt drenert jord. Plumeria trenger minst fem timer sollys per dag