Hovudside

Hvordan Prime for Window Innglassing

by Walther

Hvordan Prime for Window Innglassing

Når den tid kommer til å erstatte glass rundt vinduer ett av de viktige skritt er prepping vinduet riktig. Vinduskarmen bør grunnes før påføring av nytt glass. Innglassing fester seg ikke godt til bart tre og den nye vindus slutt vil jobbe seg løs. Alle de gamle vinduer bør fjernes og vinduskarmen må være skikkelig forberedt og rengjøres før den er klar for grunning. Påføring av primer er den enkleste delen av prosedyren.

Bruksanvisning


•  lirke forsiktig gamle vinduer løs med en sparkel eller maling scrapper. Prosessen er lettere å gjøre hvis du starter på en løs eller ødelagt en del av glass. Lirke opp en løs ende og dra det fra vinduet. Hvis glass er sta og vanskelig å fjerne bruke en varmepistol på glass. Still varmepistol på lav. Når glass er varm setter kanten av sparkel inn i det og jobbe det løs. Unngå å ta på glasset med varmepistol.

•  Skrape kantene av vindusrammen med en sparkel eller skrape maling etter fjerning av glass. Dette fjerner de siste ørsmå biter av glass samt andre biter av skitt og rusk.

•  Sand kantene av vindusrammen med sandpapir til kantene er glatt og jevn. Støv kantene av vinduskarmen med en gammel pensel eller liten hånd kost for å fjerne slipestøv. Tørk av kantene på vinduskarmen med en ren klut og white spirit.

•  Kontroll av kvaliteten av trevirket på vindusrammen. Dersom veden er i god form bruke en lateks eller oljebasert primer på vindusrammen. Påfør primer med en pensel. Hvis veden er forfalt eller forverret bruke en epoxy konsolidere til vinduskarmen med en pensel. Epoxy konsolidere penetrerer tre, fyller i sprekker og gjenoppretter skadet tre.