Hovudside

Knip Pleat Versus Ripplefold Drapery

by Walther

Knip Pleat Versus Ripplefold Drapery

I en verden av vinduet behandlinger, det er mange alternativer å velge mellom. Noen stiler av draperier synes så like --- slik som pinch-plisserte gardiner og Ripplefold gardiner --- at å lære litt om sine forskjeller kan bidra til å guide en kjøper til det beste valget for et bestemt vindu, dekor eller plass.

Ripplefold Draperies


Ripplefold draperi er et draperi som kommer med et system, som betyr sporet system kommer med draperi og er spesialtilpasset av en leverandør til plassen. Draperi selv henger på banen med hardware bestemt til sporet som bare kan kjøpes fra leverandøren. Utseendet av krusninger i stoffet kommer fra nylon snap tape som er sydd til baksiden av stoffet slik at draperier kan "snap til bærere skaper en grasiøs jevn strøm av ringlignende folder," ifølge nettstedet "Curtain Fair, "som er en leverandør av Ripplefold systemer. Foldene ikke er sydd inn i materialet, med andre ord --- foldene er et resultat av hvordan toppen av gardinen holdes av maskinvaren til sporet.

Knip-Pleat Draperies


Pinch-fold gardiner er den mest klassiske av alle plisserte draperier. En klype fold er en samling av stoff som er klemt og sydd sammen på toppen av drapere. Stoffet faller til hem basert på folden øverst. En klype fold kan være en enkelt klemme, en dobbel eller en trippel. Kløp folder kan også grupperes; en dobbel klype plassert en tomme fra en annen dobbel klype kalles et gruppert fold. Klemme fold gjør et draperi (med mindre det er en ren) tyngre og ideell for privatliv og rom darkening. Når gardinene er åpnet, vil klype fold stable, mens plassen mellom foldene vil kollapse. Dette betyr at mye av klemt folder vil resultere i en drapering som stabler vidt.

Likheter


Den mest åpenbare likheten mellom Ripplefold og pinch-fold draperier er den samlede visuelle effekten på vinduet. Begge typer gardiner har en uniform myk rullende element i hele panelet, og begge typer kan være laget av nesten alle typer stoff ønsket. Begge draperier er kjent for å gi fullstendig privatliv så vel som å åpne helt for å få fullt lys. Begge typer gardiner bruke en lett-lysbilde sporet system, selv om det er mulig å montere pinch-fold gardiner på en stang med ringer.

Forskjeller


Fordi klype-plissert gardiner er gjort ved å samle stoffet inn sydd folder, de bruker mer stoff enn Ripplefold draperier, og derfor Ripplefold stable panelene tilbake i mindre plass fordi bølgene er et enkelt lag av stoff i stedet for to eller flere sydd sammen lagene av stoff. I en klemme-fold panel, vil folder alltid oppta like mye plass, mens bare de flate mellomrom mellom folder vil komprimere ned når panelet er åpent. Ripplefold gardiner slippe inn mer lys fordi de komprimere helt tilbake. Begge er hengt på spor med maskinvare, men de klype-plisserte gardiner bruke kroker, og de Ripplefold gardiner bruke snaps. Ripplefold paneler er flate stykker av stoff når de er tatt ned, noe som betyr enklere rengjøring. Klype folder er permanent sydd, så rengjøring er mer utfordrende og krever ofte en tørr renere.

Innkjøp


På grunn av popularitet og sin status som den klassiske gardin, kan klype-fold draperier kjøpes --- av rack --- i mange store boksen butikker i dag. Men med mindre du bruker en gardin stang med ringer, kan det være utfordrende å installere et spor. Pinch-plisserte gardiner er ofte kjøpt fra et draperi ekspert som vil måle plass og skreddersyr gardiner. Skreddersydde pinch-fold gardiner kan også kjøpes på nettet, men krever kjøperen å gjøre de riktige målinger. Ripplefold systemer må kjøpes, i sin helhet, fra en Ripplefold draperi systemleverandør. Elektroniske leverandører vil hjelpe deg å sørge for at målingene er nøyaktige ved å gå deg gjennom prosessen; lokale leverandører vil komme direkte til et hjem og måle.