Hovudside

Vines som vil vokse på murvegger

by Walther

Vines som vil vokse på murvegger

Ingenting kan sammenlignes med utseendet på vinstokker som vokser rikelig på murvegger. Denne visuelle fremkaller følelsen av historiske hendelser og tradisjonelle verdier. Vines varme opp utseendet på kalde, murkonstruksjoner, og skaper et mer naturlig utseende med lite vedlikehold. De kan også gi blomster om våren og bær for å tiltrekke fugler til din eiendom. Disse vinstokker spredt av røtter som produserer selvklebende væske som hjelper dem klamrer seg til vegger.

Virginia Creeper


Også kjent som Woodbine, dette klatring vintreet, botaniske navn Klatre-villvin, klatrer ved å bruke begge tentakler og lim disker som pinne til murvegger eller stein. De hengende blader ta på seg en lilla farge på våren og slå scarlet i høst. Den produserer også ertestore bær som fuglene ofte nyte. Virginia Creeper vil vokse i enten sol eller skygge og er tørke-tolerant. Det er hardfør i USDA hardførhet soner 3 til 10.

Boston Ivy


Boston eføy, botaniske navn Partheonocissus tricuspidata, er en velkjent klatring vintreet ofte funnet på murstein og andre mur bygg. Den foretrekker sol til delvis skygge forhold med jevnt fuktig jord. Boston eføy bærer små, uanselige blomster om våren og blå-svart bær som tiltrekker fugler. I høst, bladene blir en levende rød. Boston Ivy er hardfør er sonene 4-8.

Norsk Ivy


Engelsk eføy, Hedera helix, klatrer mur ved bruk av små sugekopper som pinne til veggene som de vokser. Det bærer hjerteformede blader og små, gul-grønne blomster på sensommeren. Senere, svarte frukter utvikle seg på vinrankene. Dette klatring vintreet generelt ikke vil påvirke mur struktur med mindre sprekker allerede eksisterer, ifølge Lee Reich, bidrar hagebruk konsulent til Fine Garde. Det er hardfør i sone 5 til 9, og kan bli invaderende hvis ikke kontrollert.

Japanese Hydrangea Vine


Schizophragma hydrangeoides eller japansk hortensia vintre, er et attraktivt, woody-stammet vintreet brukes til å klatre murvegger. En enkelt plante kan spre seg til 30 meter bred, i henhold til Missouri Botanical Garden nettstedet. Anlegget har grønne, hjerteformede blader med tann kanter, ca 3 til 5 inches lang. Blomstene blomstrer tidlig på sommeren og er flat-toppet blonder cap hortensia-type blomster i hvitt. Den rødlige stengler gi noen vinter farge. Den japanske hortensia vintreet er hardfør i sone 5 til 8. Det foretrekker rike, fuktige grunnforhold.

Night-Blooming Cereus


Hylocereus undatus, eller natt-blomstringen cereus, er medlem av kaktus familie. En eviggrønn, flerårig i varmt klima, bærer det store fot bred hvite blomster som blomstrer om natten. Det kan dyrkes i solen eller i skyggen og har en høy salttoleranse for dyrking i kystområdene. Natt-blomstringen cereus er hardfør i sone 8 og 9.