Hovudside

Slik reparerer smeltet plast

by Walther

Slik reparerer smeltet plast

Plast er et ekstremt sterkt materiale som brukes til alt fra vinduer til barneleker. Du kan enkelt danne og male det, noe som gjør den ideell for bilindustrien og husholdningsapparater deler. Dens største ulempen er dens lave smeltepunkt: Majoriteten av alle plast smelter ved ca 300 grader Fahrenheit. Siden mange kjøkkenapparater er laget med plastdeler, kan smelte bli et problem. Bruke noen enkle teknikker og verktøy for å reparere smeltet plast deler heller enn å erstatte dem.

Bruksanvisning


•  Rengjør smeltet området. Smeltet plast later en rest av sot som kan danne en barriere mellom plast og ethvert produkt som brukes til å reparere den, for eksempel epoksy filler. Bland 3 ts. av flytende vaskemiddel med 8 oz. med varmt vann. Vask smeltet området grundig, ved hjelp av en tannbørste til å rengjøre noen harde å nå flekker. Tillate plast tørke helt før du går videre til neste trinn.

•  Sand de forvrengt områdene rundt skaden for hånd. Som plasten blir varm, begynner det å utvide. Når det smelter, etterlater det ofte store forvrengte områder som ikke følger de opprinnelige konturene av den delen. Med stor forvrengning, bruke et verktøy kniv til å klippe av noen av overflødig plast. Når du har fjernet det meste av forvrengning, bytte over til 120-sandpapir for å fjerne resten av overflødig materiale. Pussing med 220-sandpapir, og vaske av eventuelle rester igjen fra sliping med såpevann (se trinn 1). Tørk området med en fille, og gå videre til trinn 3.

•  Påfør en to-komponent epoxy til eventuelle depresjoner i smeltet området. Når plast smelter, ofte etterlater det forsenkninger som reduserer den delen samlede styrke. Bland en liten mengde av to-komponent epoxy sammen, og fyll i depresjoner. Etter epoxy tørker, sand det fylt i området med 220-sandpapir før du har gjort det nivå med det omkringliggende området. Vask av slipestøv, og tørk slipes området.

•  Mal reparerte området-et valgfritt trinn. Hvis det skadede området ikke er synlig, er maleriet ikke nødvendig. Hvis det skadede området er synlig, vil maleri dekke opp reparasjoner. Spraymaling vil gi et profesjonelt utseende. Lag en 2-tommers grensen til malerens maskeringstape rundt det skadede området. Bruk gamle aviser, tapet til den delen, for å holde malingen spruter på overflater som ikke trenger å male. Tillate 24 timers tørketid.