Hovudside

Hvordan Plant Allium Seeds

by Walther

Hvordan Plant Allium Seeds

Alliums inkluderer løk, purre og hvitløk. Det er også dekorative alliums som blomstrer om sommeren og høsten. Tall enkelt-stammet baller av lilla eller hvite, disse plantene gjør en flott tillegg til enhver hage. Hvis overlates til sin egen, vil de selv anlegg og du kan fylle en blomst seng uten å gjøre mye av noe. Kjøpe frø det første året, deretter samle frø fra blomstene etter første vekstsesongen i årene som kommer. Derfor er det så billig prosjekt.

Bruksanvisning


Plant Allium Seeds


•  Bland frøene med fuktig silica sand, og legg på et brett eller grunne potten. Dekk med plastfolie løst og settes i kjøleskapet i seks til åtte uker. Du kan starte så tidlig som i januar eller februar, avhengig av klima. Jo varmere klimaet, jo tidligere du kan begynne.

•  Transplant de spirer frøene til potter fylt med med en blanding av potting jord og sand. Andelen bør være en del sand til tre deler jord. Sette pottene i et kaldt ramme.

•  Vann nok til å holde jorden fuktig, men ikke våt. Gi de unge plantene så mye sol som mulig, og de bør vokse seg stor nok til transplantasjon til hagen i ca tre måneder.

•  Transplant i hagen, plante på samme nivå de er i potten. Plassere i full sol, og vann for å holde jorda fuktig. Hvis jorda ikke renne godt, blande i litt sand og plantejord rundt anlegget.