Hovudside

Hvordan fortelle om vanntrykket er for høy

by Walther

Hvordan fortelle om vanntrykket er for høy

I de fleste kommunale vannsystemer, kommer vanntrykket fra tyngdekraften å trekke vann fra tårnene. Hvis du har et godt, er trykket generert av vannpumpe. Uansett, er rørlegger beregnet til å arbeide med vanntrykket mellom 40 og 70 psi (trykk pr kvadrattomme). Diagnostisering høyt vanntrykk er vanskelig fordi det første tegnet er ofte lekkasjer rundt rørdeler. Det er god praksis å undersøke vanntrykket med en måler minst en gang i året for å unngå skader på vannledninger.

Bruksanvisning


•  Kjøp en vann manometer hvis du ikke allerede eier en. De er tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger og vanligvis koster mellom $ 10 og $ 20.

•  Koble til vanntrykkmåleren til en utenforstussen eller stussen som leverer din vask mose med kaldt vann. Hvis din hjemme har ingen av disse, kan du i stedet kjøpe en adapter som kobler manometeret til en vanlig kran. Ta av strålesamleren fra kranen før du forsøker å koble til adapteren.

•  Åpne stussen eller kran som du har koblet måleren til helt. Sjekk at måleren er mellom 40 og 70 psi. Vanntrykk over 70 psi er for høy og kan forårsake skade på vannledninger og til slutt lekkasjer.

•  Hvis vanntrykket er, faktisk, for høy, er løsningen å installere et vanntrykk regulator. Du vil mest sannsynlig vil ha en rørlegger installere en regulator siden installasjonen krever kutte eksisterende vannledningen for å gi plass for enheten og sveising og lodding å forsegle linjen.

Tips og advarsler


  • Hvis din hjemme har egen brønn, vil systemet mest sannsynlig allerede har sin egen trykkmåler. Måleinstrumentet er vanligvis montert nær bunnen av trykkbeholderen, og bør helst mellom 40 og 70 psi.