Hovudside

Hvordan forberede en grønnsakshage

by Walther

Hvordan forberede en grønnsakshage

Voksende dine egne grønnsaker er utrolig givende. Ikke bare vil du ha tilgang til rent ferske råvarer, men du vil også spare penger og ressurser. Mens du tar vare på en hage kan virke skremmende i begynnelsen, er hele prosessen enklere enn du tror. Les videre for å lære hvordan å forberede en grønnsakshage.

Bruksanvisning


•  Forskning hvilke grønnsaker som er aktuelle for klimaet i ditt område. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger for en utendørs grønnsakshage snarere enn en dyrkes i containere. Hvis du bor i et område utsatt for frost eller sterk regn eller vind, vil du trenger å lete etter grønnsaker som ikke brytes lett. Planter som vokser nær gulvet, snarere enn vertikalt, er dine beste valgene i disse tilfellene.

•  Bestem deg et lite utvalg av grønnsaker i stedet for å plante bare ett eller to frø av hver art. Dette er bedre for din jord (du bør alternere planter hvert år for å beskytte kvaliteten og rikdom) og også øker sjansene for å lykkes, spesielt hvis dette er din første hage, og du har ingen erfaring vokser forskjellige arter.

•  Gjødsle jorda i minst en uke før selve planting. Du kan gjøre med gjødsel, plante mat piller eller kommersiell jord. Hvis du forbereder en utendørs hage, må du blande jorda godt og la det luft før du slår den og bland igjen. Gjenta dette hver to til tre dager før tiden for planting.

•  Plante frø av grønnsaker som har en viss likhet, for eksempel den samme veksttiden, de samme behov for jord og pleie eller samme nødvendige mengde plass under vekst. Dette vil gjøre det enklere å håndtere skadedyr og å planlegge hogst og nyplanting.

Tips og advarsler


  • Unngå kjemikalier for å beskytte din hage. I stedet ser for organisk skadedyrbekjempelse alternativer.