Hovudside

Life Cycle av Citrus Plant

by Walther

Sitrustrær inkluderer appelsin, sitron, lime, og grapefrukt trær. Disse subtropiske trær vokser i varme deler av verden der temperaturen vanligvis forbli over frysepunktet. Sitrustrær er angiosperms, voksende blomster og frø for å reprodusere.

Spiring


Sitrus tre frø er vanligvis ovale, lys brunfarge, og mellom 3 og 6 mm i lengde. Hvert frø inneholder genetisk informasjon. Når vann, jord, og lysforhold er gunstige, begynner de frø spirer og å vokse.

Vekst


De spirer sitrus frøene spire, ved hjelp av stivelse i frøet til å vokse. Frøplante legger ut røtter som samler vann og nødvendige næringsstoffer fra jorda. Stilker og blader vokse. Fotosyntesen gjør frøplante å produsere sukker for den fortsatte veksten av anlegget til den når modenhet og begynner å formere seg.

Reproduksjon


Sitrustrær vokser klynger av hvite blomster. Innenfor hver blomst er mannlige pollenknapper som produserer pollen som inneholder sædceller, og den kvinnelige pistil sammensatt av stigma på slutten, stilen, og eggstokken.

Pollinering


Insekt pollinatorer overføre pollen fra pollenknapper til stigma. Pollen da utgivelser sædceller som reiser gjennom stigma, ned stilen, og inn i eggstokken. Det sædcellene befrukte ovules i eggstokken.

Seed Development


De befruktede ovules danne frø. Eggstokken av sitrus blomst endres til en modifisert frø pod, vanligvis består av en oval eller rund frukt med indre seksjoner fordelt av membraner. Hver seksjon er fylt med små celler som inneholder juice. Seksjonene beskytte frøene. Hele frukten er dekket med en voksaktig og tøff skallet.

Dispursal


Når frukten modner, mennesker eller dyr spiser frukten og slippe frøene på bakken. Frukten kan også bare falle til bakken og råtne å slippe frøene. Når frøene får kontakt med jord, kan de spire og vokse, for å gjenta livssyklus sitrus treet.