Hovudside

Hvordan Gjødsle Oliven

by Walther

Hvordan Gjødsle Oliven

Oliventrær er kjent for sine hardføre egenskaper. De trives i dårligere jordsmonn og klima med lite nedbør, og de trenger litt mer enn lange somre og milde vintre. Så lenge det lokale klimaet er varmt og sjelden frost, oliventrær er logiske valg for de marginale områder av en gartner eller hobby bondens eiendom. Likevel, oliventrær fortsatt trenger den periodiske gjødsling hvis de skal oppnå en robust frukt innhøsting.

Bruksanvisning


•  Gjødsle oliventrær annethvert år i desember eller januar, før deres frukt knopper begynner å utvikle seg. Påfør et andre parti av gjødsel når våren vekstspurten starter. Hvis året så dårlig vekst, gjødsle treet en tredje gang i løpet av sommeren.

•  Overfør en passende mengde av kunstgjødsel eller alderen husdyrgjødsel (organisk gjødsel) med en spade til en kurv eller trillebår for å overføre det til voksestedet. Mellom 1-1 / 2 og 2 kg. av gjødsel vil være nødvendig for hver oliventre.

•  Spre gjødselen jevnt under treet baldakin, etterlot seg en 5-tommers bred sirkel rundt bunnen av trestammen nakne.

•  Bland gjødsel inn i overflaten av jorden ved raking befruktet med en jernrive. Hvis en vannkilde er praktisk, kan gjødsel vaskes i ved å dyppe den befruktet området i stedet.

Tips og advarsler


  • Ved bruk av en kjemisk gjødsel, bør det være en enkel formel består utelukkende eller nesten utelukkende av nitrogen. Sporstoffer av bor og kalium er akseptable, men sjelden nødvendig. Unngå gjødsel som har betydelige mengder av noe annet enn nitrogen.