Hovudside

Slik installerer en Plant Trellis

by Walther

Utendørs espalier gir landskapet med en rustikk og fargerik Brennpunkt. Bruk struktur for å støtte sesongens avlinger som bønner og erter. Alternativt plante villvin, som sedum eller vinranker, for å danne en frodig grønn espalier vegg som kan brukes som en fantastisk bakgrunn eller utendørs skillelinje for hagen din. Ved å installere en stein sti til din espalier og rundt hagen din, kan du lage for en innbydende bane for kvelden spaserturer. Et espalier kan være et fast innslag i hagen din hvis du sikre at det er sikret ordentlig i jorda og bruke en nærliggende uthus, for eksempel en frittliggende garasje eller på siden av ditt hjem, for ekstra støtte.

Bruksanvisning


•  Mål området hvor anlegget espalier vil sitte. Juster plasseringen for å ta hensyn til eventuelle nærliggende strukturer som kan bidra til å stabilisere espalier. Hvis espalier er nær et gjerde eller vegg, kan det sikres med festebraketter. For en frittstående espalier, forankre sine "føtter" i jorden for å holde espalier rett og tettsittende.

•  Observer området der anlegget espalier vil stå for å sikre blomster og planter får minst fire timer med sollys. Vurdere å installere espalier på et annet sted hvis lyset er utilstrekkelig.

•  Grav en 2- til 3-fots hull i bakken. Legg til en 1-tommers lag av grus på bunnen av hullet for ekstra sikkerhet og stabilitet for espalier. Sett gitter føttene inn i hullet og fyll med jord. Pakke jorda rundt bunnen av espalier for å sikre at det er trygt.

•  Ta et vater og sørge for at overflaten er nivå. Juster espalier hvis det viser seg å være ujevn. Legge et lag av grus over jord for å sikre immovability og bidra til å støtte de sider av gitter.

•  Fest espalier til en nærliggende gjerde eller på siden av et uthus for ekstra espalier støtte. Fest monteringsbraketten på baksiden av espalier med en skrutrekker. På den tilstøtende side av braketten, sett skruene inn i hullene på braketten og bruke en drill, skru dem inn i gjerdet eller uthus.

•  Gi en mild slepebåt for å sikre espalier er forsvarlig festet og stabile. Den ekstra støtte vil hjelpe bjørn og støtte opp tunge vinstokker, som de av grønnsaker.

Tips og advarsler


  • For ekstra støtte, hell hurtigvirkende sement inn i bunnen av hullet. Legg frem espalier, og tillate sementen å tørke i 5 minutter. Denne metoden er ideell hvis du ikke har tenkt å flytte espalier.
  • Bruk alltid beskyttelsesbriller når du bruker en drill.