Hovudside

Hva ville føre til Mine Bean Seeds ikke å vokse?

by Walther

Hva ville føre til Mine Bean Seeds ikke å vokse?

Til indianere, bønner var en av de "tre søstre", en gruppe planter som inkluderte mais og squash og dratt hverandre når interplanted. Bønner fikse nitrogen i jorda av planter, som andre planter trives på. Men hvis bønner ikke er plantet under ideelle forhold, kan de ikke spire og spire.

Seed Livskraftig


Seed levedyktighet er et frø evne til å spire og vokse. Alle frø miste levedyktighet over tid. Jo lenger en pakke med bønne frø sitter før de blir plantet, vil færre frø spire. Bønne frø begynner å miste levedyktighet etter ett års lagring under ideelle forhold. Vanligvis kan bønne frø lagres i opp til tre år og likevel opprettholde en god spiring ratio. Feil oppbevaring kan i stor grad redusere frø levedyktighet. For å kunne lagre bønne frø, plassere dem i en lufttett beholder og sette beholderen på et kjølig, tørt sted.

Kalde temperaturer


Bønner er følsomme for kulde og frost og bør plantes etter all fare for frost er over. Jorda bør varmes over 50 grader Fahrenheit for bønneplanter å spire godt. Hvis bønne frø er plantet i jord som er kult, er de i fare, ikke bare av lav-spiring priser, men også fra råte. Mange bønne frø pakket for planting er behandlet med et soppmiddel for å hindre råte. Hvis du plante bønne frø som ikke har blitt behandlet med soppdreper, jordtemperaturer er enda viktigere.

Rot


Rot er forårsaket av sopp i jord som Rhizoctonia eller Pythium. Sopp blir aktive om våren når jorda er fuktig, spesielt hvis været blir våt og kald rett etter planting. Som bønne frø spirer, angriper soppen planten embryo. Soppen vil forhindre mange frø spirer fra å nå overflaten av jorden. Frøplantene som ikke klarer å nå overflaten av jorden vil lide dieback eller vil bli hemmet. For å hindre råte, bør jord behandles med fungicid våren før planting.

Demping Off


Demping av er en annen tilstand forårsaket av sopp i jorden. Rotbrann er forårsaket etter bønner er plantet når kjølig, vått vær umiddelbart etterfølges av varme og tørt vær. Bønne frø berørt av demping av for å slå bløt og gå i oppløsning i jorda. Hvis frøene gjør spire, vil røttene blir brune og grøtaktig eller har brune lesjoner på røttene. Hvis bønne vintreet framgår av frø, vil det ha brune lesjoner på vintreet.