Hovudside

Container Garde Med hortensia

by Walther

Container Garde Med hortensia

Fransk hortensia (Hydrangea macrophylla) ofte kalles "mopheads," gjør opptredener i yards over hele USA hver sommer. Det er to grupper av fransk hortensia. Hortensia hortensia produsere store, kuleformede klynger av hvite, rosa, blå eller lilla blomster. "Lacecap" hortensia har klynger av små, ikke-prangende blomster omkranset av en ring av pene, fremtredende blomster. Alle hortensia som noen skygge og mye fuktighet.

Hortensia varianter


For å finne hvilken type hortensia er best for din plassering, kontakt din lokale hage klubb eller samarbeidende forlengelse kontor for forslag. Ifølge University of Florida IFAs Extension, franske hortensia utviklet for hage bruk er generelt godt plantet i store containere, så lenge beholderen er plassert i skyggen, vannes regelmessig og potting mix holder på fuktigheten, men er godt drenerende. Utvidelsen anbefaler mindre sortar som blir bedre tilpasset og enklere å administrere i containere. Noen dyrkere kan vurdere hortensia generelt som lite attraktivt for bruk som innendørs potteplanter fordi de er nakne i vinter.

Ved å bruke containere


Det er noen generelle retningslinjer for container beplantning. Beholdere laget av nesten alle materialer er gode, så som leire, metall, plast eller tre, men de må ha dreneringshull for å hindre plantens røtter fra råtnende. Beholderen bør også holde et minimum av fem gallons av en god potting mix. Container jord drys ut fort, så plantene må overvåkes daglig for fuktighet. University of California Cooperative Extension Stanislaus County anbefaler å sjekke plantene hver morgen i varmt vær. Etter vanning, bør vannet renne gjennom dreneringshull som en indikasjon på at jorda er mettet. Aldri tillate hortensia til helt tørke ut mellom vanning, som planter kan bli skadet. Sviske hortensia lett som de vokser til å kontrollere størrelse og form.

Lace Cap Cultivar


Ifølge North Dakota State University Extension Service, er Lace Cap hortensia en sorten som er en vellykket container anlegg for innendørs innstillinger. Det må ha kjølige forhold og jord som ikke er lov til å bli tørr. I perioder med sterk varme, bør det holdes inne. Utvidelsen anbefaler cutting stammer tilbake til halvparten av opprinnelig høyde når anlegget er ferdig blomstring, deretter re-potting anlegget med frisk jord, og fortsetter å vanne og gjødsle det. Når anlegget begynner å falme og trenger en hvileperiode, kutte ned på vanning for en periode på ca seks uker, og deretter begynne vanning igjen. Hold hortensia i sterkt lys, men ikke direkte sollys.

Ved å bruke containere til skifte farge


Fargen på noen hortensia kan endres til blå, lilla eller rosa ved hjelp av container jord å manipulere nivå og tilgjengelighet aluminium. For eksempel legge alun eller aluminium sulfate, tilgjengelig på hage butikker, til beholderen jord øker mengden av aluminium tilgjengelig for røtter, tvinger blomsten til å bli blå eller lilla. University of Florida IFAs Extension sier til skyll jorda rundt en vannrik fransk hortensia med aluminium sulfate blandes med vann til en kurs på 1 ss. per gallon. Gjøre dette månedlig i februar, mars og april, unngå kontakt med blader, som kan bli skadet av løsningen. Disse instruksjonene fungerer best med franske hortensia som blomstrer bare en gang årlig.