Hovudside

Tips for Økende Liriope Verde Grass

by Walther

Liriope gress - også kjent som Liriope Muscari "Grønn" eller Liriope Muscari "Verde" - er en raskt voksende eviggrønne ground som er verdsatt for sin dype grønne, bånd-lignende bladverk. Til tross for anleggets felles navn, er Liriope faktisk ikke en gress, men et medlem av liljefamilien. I sommer, plantene produsere attraktive blomst toppene som er dekket med små lilla, fiolett eller hvite blomster. Liriope gress kan dyrkes med hell i United States Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 10.

Sidevalg


Liriope gress er en tilpasningsdyktig ground plante som kan dyrkes i full sol til delvis skygge. Se etter et nettsted som mottar direkte sollys i minst fire timer hver dag, fortrinnsvis om morgenen, for å sikre produktive blomstringen. For best resultat, velge en plante plassering som er skyggelagt i de varmeste delene av dagen hvis du bor i USDA anlegget hardførhet soner 7 eller høyere. Liriope gress vil ikke overleve i soggy eller oversvømte områder; sørg for å velge et område med god jord drenering.

Grunnarbeid


Ifølge Floridata.com, vil Liriope grønt gress etablere seg raskere og vil vokse best når plantet i fuktig, godt jobbet og fruktbar jord. For best resultat, endre jord på valgt plassering før planting din ground. Toppe jord med 3 inches av torvmose og 2 inches hver av leirjord, godt råtnet kompost og perlite. Bruk en Tiller, hage gaffel eller spade å innlemme tilleggene til de 10 inches av jord. Denne metoden bedrer jordas ernæring, lufting, drenering og fuktighet oppbevaring og gjør området mer gjestfrie for din Liriope gress.

Planting


Liriope gress er en raskt spre flerårig ground anlegget. Når du plasserer flere Liriope planter i landskapet hage eller hjem, anbefaler Clemson University Cooperative Extension etterlot minst 12 inches plass mellom hvert hull. Dig planting hull som er 4 til 6 inches bredere enn de grunn baller. Når plantet, bør toppen av rot baller være på nivå med omkringliggende jord. Fylle hullene med de fordrevne jord og fast pakke overflaten.

Omsorg


Liriope grønt gress bør vannes regelmessig, ifølge Monrovia.com. Gi Liriope med minst 1/2 tomme av vann hver uke, mens det er aktivt vokser. Gjødsle Liriope ground med en balansert, vannløselig gjødsel hver tredje til fjerde uke i løpet av våren og sommeren. Påfør produktet i henhold til etiketten retninger. Beskjær Liriope gress i midten til slutten av vinteren for å oppmuntre sprek våren vekst. Skjær tilbake ground ved hjelp av en gressklipper satt til høyeste klippenivå.