Hovudside

Tropiske trær for skygge

by Walther

Tropiske trær for skygge

Skygge trær gir en rekke fordeler, blant annet senket air condition regninger. Ifølge Arbor Day Foundation, kan en enkelt tre plantet i nærheten av et hjem gir skyggelegging tilsvarende 10 rom store klimaanlegg kjører i 20 timer per dag. Hvis du bor i US Department of Agriculture Plant hardførhet Soner 11 eller høyere, velge skygge-tolerant trær som tåler gjennomsnittlig årlig lows til 40 grader for de skyggefulle steder i landskapet.

Tett Shade


Velg høye trær med tykke kalesjer. Den gråtende fiken (Bjørkefiken) er hardfør i USDA sone 10b til 11 og vokser i full sol til delvis skygge og godt drenert jord. Bjørkefiken vokse til 60 meter høye med en 70-fots spredning. Dette treets hengende greiner er dekket med eviggrønne blader skape tett skygge. Bjørkefiken tolerere alvorlig beskjæring og produsere røde frukter. The Strangler Fig (F. aurea) starter livet som et vintre som støttes av et annet tre. Med tiden utvikler vintreet antenne røtter, kvelning sin vert og blir et frittstående tre. Hardfør i sone 10b til 11, skaper dette fiken tett skyggen med sin tette løvverket. Strangler fiken trives i full sol til delvis skygge og tolerere en rekke jord fra våt til tørr. De vokser til 60 fot med en lignende spread.

Skygge-Tolerant


Velg skygge tolerante arter for shadiest steder i landskapet. Den australske trebregne (Sphaeropteris cooperi), en tropisk bregne med en enkelt stamme, vokser til 30 meter høye. Denne massive bregne vokser best i skyggefulle områder med sand, Leir, fruktbar jord. Australske trebregner er hardføre i USDA sone 10b til 11, og krever jevnlig vanning og gjødsling. Den gule sommerfugl palm (Chrysalidocarpus lutescens) vokser til 30 meter høye med en 10-fots spredning. Denne sammenklump palm har fjærlett, gul-grønne blader og produserer hvite blomster og svarte frukter året rundt. Gule butterfly palmer tolerere tett skygge og foretrekker rik, godt drenert, sur jord. De er hardfør i sone 10 a til 11.

Evergreen


Eviggrønne trær beholde sin løvverk året rundt. The Southern waxmyrtle (Myrica cerifera) trives i USDA sone 7b til 11 og har duftende, grønt bladverk. Denne eviggrønne treet vokser til 25 meter høye med en lik spredning og produserer klynger av blå, fugl-tiltrekke bær. Plante Southern waxmyrtles i full sol til delvis skygge. Det tåler våte, myrlendt, tørre og alkaliske områder og produserer flekkete skyggen. Banen eple (Clusia rosea) er hardfør i sone 10b til 11 og vokser til 30 meter høye med en lignende spread. Denne eviggrønne har tett, læraktig bladverk og produserer store, rosa og hvite blomster i sommer fulgt av fugle-tiltrekke frukt. Plant banen epletrær i flekkete skyggen og fuktig jord.

Salt-Tolerant


Planting salttolerante trær i kyst hager unngår skade fra saltvann buildup på bladverket. Vindmølle palmer (Vindmøllepalme) vokse 20-40 meter høy og har tre-fot bred, vifteformet bladverket. Dette palm er hardfør i USDA soner 8a til 11 og foretrekker delvis eller full skygge og godt drenert jord. Disse håndflatene tåler vind og salt og fungerer godt til skygge terrasser eller gangveier. Den silverpalm (Coccothrinax argentata) er hardfør i sone 10b til 11 og foretrekker full sol til delvis skygge og godt drenert jord. Det tåler salt og alkaliske nettsteder. Silverpalms vanligvis vokse til 10 meter høy med en 6-fots spredning, men kan nå høyder på 20 meter. De har hengende, sølv-blå løvverk.