Hovudside

Hjem Utbedring å fjerne rust flekker Out of My Bathtub

by Walther

Hjem Utbedring å fjerne rust flekker Out of My Bathtub

Gamle keramikk eller porselen badekar er sårbare for slitasje og rust flekker, spesielt hvis vannrørene i huset ditt er jern og vannet i seg selv er vanskelig. Bob Vila anbefaler behandling av alvorlige rustflekker ved å gjenopprette karet helt, men det er flere metoder du kan prøve på lette til moderate rustflekker, uten bruk av giftige kjemikalier eller blekemiddel. Bland noen enkle husholdning ingredienser for å lage din karet ser nye - eller i det minste en hel masse bedre.

Natriumborat og sitronsaft


University of Michigan anbefaler en blanding av natriumborat og sitronsaft for å løse lette rustflekker i et badekar. Bland halv kopp natriumborat med nok sitronsaft til å danne en tykk pasta. Gjelde for de fargede området med gammel tannbørste. La den sitte før det er tørt, deretter skrubbe med en skuresvamp. Skyll grundig med vann.

Cream of Tartar og Hydrogenperoksid


Utah State University har et litt mer kaustisk, men ikke mer giftig, alternativ. Hell nok kremen av tartar å fylle en liten bolle. Tilsett noen dråper av hydrogenperoksyd og blanding. Fortsett å legge til et par dråper om gangen til du har en tykk pasta. Påfør lim til rust flekken og la den sitte i noen timer. Skrubbe av med en skure svamp og skyll grundig. Lyset syre i kremen av tannsten vil oppløse rust. Denne blandingen vil også fjerne rust flekker i toaletter.

Salt og Lime


Nok et surt rustfjerningsmiddel er en blanding av salt og kalk. Det fungerer best på flate overflater rundt avløp. Dryss et tykt lag av bordsalt på de fargede området. Skjær en lime i to og klem over salt før det er helt gjennomvåt, men ikke vasket bort. La den sitte før det tørker. Skrubb med en skure svamp og skyll rust bort med varmt vann.