Hovudside

Hvor mye gjødsel skal jeg sette på min hortensia?

by Walther

Hvor mye gjødsel skal jeg sette på min hortensia?

Hortensia, med sine gigantiske, prangende blomst klynger som lett kan strekke over en fot i lengde, legger rikelig bølger av farger og lukter til ethvert hjem landskapet. For de sunneste, mest tallrike hortensia blomst klynger, gi næringsrike grunnforhold. Gjødsel gi nettopp det. De spesifikke gjødsel forslag variere avhengig av om du vokser din hortensia planter innendørs som potteplanter eller utendørs, så vel som på den tiden av sesongen.

Utendørs Landskap: First Spring gjødslings


Enten du har transplantert dine hortensia utendørs etter overvintringen dem innendørs, eller hvis du bor i et temperert sone hvor plantene kan overleve utendørs, gir en dose våren gjødsel plantene med pick-me-up de trenger for å begynne å vokse igjen raskt. I den tidlige våren - når alle risikoer av frost har passert - spre noen standard granulert gjødsel, for eksempel en 8-8-8 produkt, i en dose på £ 1 for hver 500 kvadratmeter. Strø gjødselkorn jevnt over hagen jordoverflaten. Umiddelbart gjelder vanning for å hjelpe bære næringsstoffer ned til hortensia plantens rot nivå uten å risikere nitrogen brannsår på overflaten.

Utendørs Landskap: Spring Kompost Applikasjons


Kompost fungerer som en naturlig form av gjødsel, og også som et høykvalitets jordforbedringsmiddel. Den rotne organisk materiale ikke bare gi hortensia planter en konstant kilde til mikronæringsstoffer, men komposten bidrar også lufte jord og øke muligheten for skitt å absorbere og holde på fuktigheten. Ideelt sett bør hortensia motta en 1,5 til 2 i. Lag med kompostert ku gjødsel tidlig på våren.

Utendørs Landskap: Spring / Summer Befruktning


Som dine hortensia inn sin blomstrende periode, konsekvent bruk av gjødsel holder jorden er rik på næringsstoffer, og sammen med deadheading, hjelper oppmuntre hortensia plantene å sette ut blomster. For de beste blomstrende resultat, bruk en balansert all-formål gjødsel, for eksempel en 10-10-10 eller 8-8-8 produkt, en gang i måneden i mars, mai og juli. Fordi spesifikke doseringer og retningslinjer administrasjons varierer fra konsentrasjons gjødsel, refererer til gjødsel individuelle etikett for søknadsbeløp.

Innendørs Landskap: Potte Hortensia


Hortensia vokser kraftig og produsere blomster ofte. Dette betyr at hortensia dyrkes innendørs eller i en container miljø krever hyppigere gjødsel programmer enn sine kolleger dyrket direkte i jorda, som deres rotsystemer vil raskt eksos de næringsstoffene som finnes innenfor sine begrensede voksende miljøer. Bland en standard vannløselig, all-purpose granulert gjødsel med vann og bruke dette vannet til å gjødsle potte hortensia gang hver uke. Den mengde gjødsel nødvendig per gallon vann varierer avhengig av den spesifikke gjødselprodukt; konsultere etiketten for nærmere retningslinjer.