Hovudside

Best Frukttrær Egnet for Pueblo, CO

by Walther

Best Frukttrær Egnet for Pueblo, CO

Pueblo, Colorado., Faller inn i sone 5 på USDA Plant hardførhet Zone Map, og mange varianter av frukttrær vokser godt der. Fordi Pueblo tendens til å ha varme, fuktige somre, men se etter noen tegn til soppvekst på frukttrær. Beskjær regelmessig for å oppmuntre luftsirkulasjon mellom grenene, og aldri forlate gamle frukt eller døde blader på treet eller på bakken nær treet i vinter. Med en viss forsiktighet, vil frukttrær gjør en flott tillegg til din Pueblo landskapet.

Plomme


Plommer er stein frukt, noe som betyr at frukt former rundt et stort frø, eller stein. De er ideelle frukttrær for Pueblo, krever full sol og godt drenert, fruktbar jord. Varianter av plomme som vil vokse i et Pueblo hage er Stanley, Blå Damson og Sapalta, ifølge Colorado State University. Noen varianter av plommetre, som for eksempel Stanley, er selv fruktbar, mens andre trenger en annen sorten plantet i nærheten. Som modne plommer kan være flere farger - rødt, lilla og selv gult - den beste måten å avgjøre modenhet, ifølge Ohio State University, er å forsiktig trykke på frukten av plomme mens det fortsatt på treet. Hvis kjøttet gir litt, er det plomme moden.

Eple


Epletrær er langvarige og produsere frukt i tidlig høst. Disse trærne krever full sol og godt drenert jord rik på organisk materiale. Pærebrann er et problem med epler i Colorado, men Cox Orange, Golden Delicious og McIntosh finnes varianter som vil vokse godt i regionen fordi de er resistente mot denne bakteriesykdommen. Epletrær krever vanligvis en pollinator, eller en annen variasjon av epletre, plantet i nærheten. Ifølge Colorado State University, kan midd og bladlus angripe din epletre og forårsake skade på frukt og bladverk, men sprøyting en sovende olje på treet på senvinteren vil eliminere den trusselen. Epletrær er tilgjengelig som full størrelse - ca 20 meter høy - dverg eller søyle sortar. Du kan vokse de mindre trær i containere på terrasser eller balkonger.

Aprikoser


Aprikos trær trives i et bredt utvalg av jordtyper, men krever en godt drenert sted for å unngå rotråte. Disse trærne ikke bare produsere deilig frukt, men de er attraktive tillegg på Pueblo hage. Delikat rosa blomster dekke treet om våren, etterfulgt av vakre grønne blader og saftige aprikoser innen midten av juli eller august. I høst, bladene blir gule før den falt. Aprikos trær foretrekker full sol og er ikke tørke-tolerant, og er tilgjengelig i full størrelse eller dverg varianter. Trærne er selv fruktbar, men har en tendens til å produsere mer frukt når to eller flere varianter vokser nær hverandre.