Hovudside

Hvordan å tvinge Allium pærer

by Walther

Hvordan å tvinge Allium pærer

Den botaniske slekten Allium består hvitløk, gressløk og løk som brukes til mat, men også et bredt utvalg av pryd løk arter dyre for prangende blomster. Tvinge, prosessen med chilling pærer og voksende dem innendørs utenom sesongen, er mer utfordrende for dekorative løk. I motsetning til påskeliljer eller tulipaner, pryd løk trenger en lengre og kaldere eksponering for kjølige temperaturer etterfulgt av lang eksponering for sterkt lys for å vokse sitt beste i et innemiljø. Hvis disse vilkårene ikke er oppfylt, pærene bare produsere blader eller noen blomster stilker vokse svakt og velte når blomst hodeform.

Bruksanvisning


•  Fyll beholdere med en fruktbar men rask drenering potting jord blanding, for eksempel en sand-basert kaktus / saftig medium. Vanlig plantejord virker så lenge det inneholder grove materialer som perlitt og bark for å sikre god drenering. Mississippi State University nevner at en 6- til 10-tommers-diameter potten fungerer ofte godt, særlig hvis de dekorative løk pærer er store.

•  Plant pryd løk pærer i beholdere slik at de spisse tupper orientere oppover. Dekk pærer med jord slik at det er en bare en tomme dekker tuppen av pærene. I Brooklyn Botanic Garden "løker for Innendørs," tre pærer per 6-tommers potten er ideelt siden det gir mulighet for rotvekst og potten er stor nok til å tåle vekten av bladene og blomstene senere når de vokser oppover.

•  Vann den plantet beholdere til grundig fukte jorda. La vannet renne helt fra bunnen av beholderen. Ikke plasser beholdere der stående vann bassenger og holder jorda mettet. Dette fører raskt til løk pære råte.

•  Sett beholderne på et kjølig, mørkt sted for 10 til 12 uker. En ideell temperatur på 38 og 42 grader Fahrenheit gjør pærene å vokse omfattende røtter. En kald ramme, uoppvarmet garasje eller et ekstra kjøleskap er alle levedyktig valg for å skape betingelser for den kalde behandling kjent som vernalization.

•  Overvåk beholderen jord ukentlig, og legger kaldt vann for å holde jorda jevnt fuktig, men aldri soggy. Flytt beholderne til en separat dreneringsområdet som en vask slik at vannet kan renne etter vanning. Deretter plassere dem tilbake i rent, tørt område for fortsatt kaldt behandling.

•  Flytt beholderne med dekorative løk pærer til en enda kaldere område etter den første 10- til 12-ukers behandling ved hjelp av et termometer, bekreft det nye, mørke chilling området gir en temperatur mellom 32 og 35 grader Fahrenheit. Utsett containere til dette kaldere regimet i ytterligere åtte til 10 uker.

•  Monitor beholderne hele kaldere chilling behandling og vann når jorden blir litt tørr. Opprettholde et jevnt fuktig, men aldri våt jord.

•  Fjern beholdere fra det kalde behandling en gang 21 uker går, som inkluderer både kule og kaldere temperatur behandlinger. Plasser potter med pærer i et solfylt rom hvor temperaturen er kult, ideelt mellom 55 og 60 grader Fahrenheit. Varmere temperaturer føre blomsten stilkene å vokse for fort og blir svake, ikke i stand til å støtte blomsterhodene godt.

•  Sett opp supplerende fluorescerende vokse lysene over beholdere med pærer. Ornamentale løk trenger så lyse lys som mulig, og avhengig av tid på året, må du gi lys slik at de sole seg i 12 til 16 timer med lys hver dag. En blanding av naturlig sollys med fluorescerende vokse lys nok med, med bruk av kunstig lys best om morgenen og kvelden når sollyset gjennom vinduene er svak.

•  Løft høyden av kunstig lys som trengs for å tillate oppreist vekst av ornamentale løk blomster stengler og blader. Når blomsterknopper vises, en romtemperatur mellom 50 og 55 grader Fahrenheit bremser blomsten modning slik at du nyte blomstene for opp til 10 dager (avhengig av arter eller sorten).

•  Oppretthold en jevnt fuktig jord under hele veksten av pryd løk. Igjen, aldri la jorda forbli soggy eller la potten bunner hvile i en pool av drensvann. Våt jord fører løk røttene til å råtne og noen blader og blomster for å avbryte.