Hovudside

Hvordan Grow Feijoa Trees

by Walther

Hvordan Grow Feijoa Trees

Feijoa trær produsere en unik frukt som også kalles ananas guava. Frukten er vanlig i New Zealand og Australia, og foretrekker solrike, varme temperaturer. Nord-California og Florida er ideen klima for treet, hvor subtropiske temperaturer kan vike for en kul sesong i vinter. Treet frukt bedre når de utsettes for en tre måneders periode med kjølige temperaturer så lave som 12 til 15 grader Fahrenheit. Feijoa kan få opp til 20 meter i høyden og bærer grønn pære formet frukt. Blomstene er svært interessant, med lange, fargerike pollenbærere på senteret. Selv om frukten er ikke din favoritt, gjør treet en utmerket pryd prøven.

Bruksanvisning


•  Åpne feijoa frukt og klem massen i bollen med vann. Dekk den med plastfolie og la den sitte på benken i fire dager. Drenere vannet etter denne tiden er utløpt, og la frøene tørke ut.

•  Opprett en planting medium av en del torvmose, en del sand og to deler potting mix. Fukt medium og fylle de to-tommers potter. Trykk frøet i 1/4 tommers dyp. Sette pottene i en varm 70 grader Fahrenheit området og holde dem lett og jevnt fuktig. Spiring vil foregå i tre uker.

•  Flytt pottene til en lys fylte området og vokse feijoa på før de har produsert to sett med ekte blader. Akklimatisere pottene til utendørsforhold i slutten av våren ved å la dem utendørs for gradvis lengre perioder av gangen. Det er en god idé å plante minst to Feijoa trær samtidig siden de trenger hverandre for å krysse pollinering.

•  Utfør en jord test. Feijoa trær foretrekker sur jord. Hvis testen viser at jordsmonnet er alkalisk, tilsett svovel i en mengde emballasjen anbefaler å surgjøre jord. Forberede hagen seng ved å jobbe i tre inches av kompost for å forbedre næringsnivå og drenering.

•  Grav et hull så dypt som den potten der feijoa har vært økende, i en solrik beliggenhet. Fjerne anlegget og forsiktig spre sine røtter ut i hullet. Tilbakefylling med den endrede jord og trykk den i rundt røttene. Vann til kompakt jord.

•  Skjær av tuppen av grener for å oppmuntre til ny vekst, og hjelpe treet blomstre og produsere frukt før, samt å skape et solid rammeverk. Hold det indre av treet tynnet ut så lys og luft kan trenge inn.

•  Gjødsle om våren med en høy fosfor gjødsel. Bruk den til den kurs som produsenten anbefaler. Fosfor vil oppmuntre god rot formasjon, og blomst og fruktproduksjon.

Tips og advarsler


  • Feijoa vokst fra frø vil ikke frukt for fire eller flere år. For raskere fruiting, ta en skjæring fra en voksen fejoa og rot det.