Hovudside

Er Vent-Free Gas peisinnsatser farlig?

by Walther

Vent-fri gass peisinnsatser kan være drevet av naturgass eller propan. De gir varme og koselig atmosfære som peiser lage, men uten alt det skitne arbeidet og arbeid som kreves for å stadig forberede tørr ved.

Komplett Combustion


Biprodukter av gassforbrenning omfatter karbondioksyd, nitrogendioksyd og svoveldioksyd. Skjøtefrie peisinnsatser bruke en ekstremt varm brann for en effektiv forbrenning, praktisk talt eliminere disse miljøgiftene.

Oksygen Bekymringer


Brenne gass krever oksygen. Siden 1980 har skjøtefrie peiser blitt utstyrt med "oksygenmangel sensorer." Disse sensorene automatisk stengt av gasstilførselen i sjeldne tilfelle at oksygennivået i rommet faller til 18 prosent.

Vann Vapor Emission


En liten mengde vanndamp også resultater fra forbrenning i ventilasjonsfrie peisinnsatser, men dette er ofte en ønskelig biprodukt som innendørs hjemmemiljøer i vinter er ofte lav i luftfuktighet. Om en unse av fuktighet per time er produsert for hver 1000 BTU som kommer fra en ventil-free peis.

Noen mennesker er følsomme for forbrennings Biprodukter


Visse mennesker, spesielt de med luftveisproblemer, kan være utsatt for forbrenning biprodukter. De bør ikke bruke lufte-fri gass peisinnsatser.

Sikkerhetshensyn


Til tross for utmerket sikkerhet rekord på vent-fri gass peisinnsatser, er det lurt å ta forholdsregler. Åpne et vindu litt når gassen brenner. Aldri å gå sove mens enheten brenner. Installere en karbonmonoksid detektor i rommet der peisen er plassert.