Hovudside

Når bør du Transplant Calla Lilies?

by Walther

Når bør du Transplant Calla Lilies?

Calla liljer er også kjent som zantedeschia, stuekala, trompet liljer eller gris liljer. Uansett hva de kalles, disse plantene er en vakker tillegg til hager. Planten kan vokse oppover til 39 inches høy, med mørke grønne pilformede blader og cup-lignende blomster som kommer i en rekke farger. Enten du løfter Calla lilje rhizome hvert fall til transplantasjon eller la den i bakken, avhenger av hvor du bor.

I kaldt klima


Calla liljer er ikke kaldt hardfør. Ifølge Pacific Callas, i USDA hardførhet soner 9 og 10 kan de bli liggende i bakken om vinteren, selv om de hevder å ha kunder i sone 7 og under som har blitt forlatt dem i bakken over vinteren. I alle andre soner, rotstokker må graves opp og lagres for vinteren.

I høst, etter den første frosten, grave opp calla lilje er rhizom. Fjern eventuell jord og plassere dem i en varm, solrik vindu tørke i flere dager. Lagre dem i en mørk, godt ventilert sted som holder seg mellom 50 og 60 grader gjennom hele vinteren.

I løpet av våren, etter all fare for frost er over, transplantere Calla liljer. De liker full sol til lett skygge, men trenger å bli beskyttet mot sterk vind. De trives i fuktig, humusrik jord som er fri-drenering. Plant rotstokker 4 inches dyp og 12 til 18 inches hverandre. Vann Calla liljer regelmessig for å holde dem fuktig, men ikke våt - spesielt under blomstringen sesongen. Når de begynner å blomstre, bruke flytende gjødsel hver tredje til fjerde uke.

I varmt klima


Calla liljer trenger ikke å bli gravd opp og transplantert i varmere klima. de kan bli liggende i bakken gjennom vinteren som andre stauder er. Plante dem etter siste frost om våren. Vanning og fôring Calla liljer er den samme i varmt klima som det er i kjøligere klima. Fjerne brukt blomster som de visne.

I høst, dekke Calla liljer med et lag av tørre blader for å beskytte dem for vinteren. I enkelte områder, vil de dø tilbake helt; sette inn en plante markør i nærheten for å hindre utilsiktet forstyrre dem i løpet av våren.

Ekstra Informasjon


Calla liljer kan deles i høst, når jordstengler er løftet. Se etter små knopper forming på toppen og kanten av rhizom. De større knopper som bryter av lett er klar for å dele. Når delt, kuttet "såret" må tørke og gro i en varm, solfylt sted før de blir lagret for vinteren.

Deler av Calla liljer er giftige og bør plantes og lagres der barn og kjæledyr ikke kan nå dem.